New Nintendo 3DS

Av i i Recensioner, 2 Mer

New Nintendo 3DS

Nintendos bärbara konsol 3DS har en 3D-funktion som många stänger av då den är jobbig för ögonen. Har det blivit bättre med nya 3DS?

Jag kör själv ganska ofta med 3D-funktionen avstängd. Vinsten med 3D i 3DS är inte alltid speciellt hög. Det har varit ett fåtal spel där jag absolut velat använda 3D-funktionen och inte kunnat tänka mig att stänga av den. Varför är då 3D-funktionen jobbig i 3DS? Jo, den är påfrestande för ögonen under en lång spelsession. Man måste hålla konsolen stilla så att det inte blir dubbelseende och det är inte bara irriterande utan även jobbigt.

Nu släpps alltså en modifiering av 3DS som kallas New 3DS. Kanske inte världens mest fantasifulla namn, men namnet säger ju ändå allt – att det är 3DS, fast lite omgjord. New 3DS släpps i två versioner precis som gamla 3DS. Förutom normal storlek finns en XL-version som jag rekommenderar. Den har större skärm och är också den konsol jag testat.

Låt mig börja med 3D-funktionen eftersom jag redan nämnt den jobbiga 3D-funktionen i gamla 3DS. I New 3DS är 3D-funktionen mycket aktiv. En kamera känner av huvudets position. När konsolen vrids känns det alltså av och istället för att få dubbelseende som i gamla 3DS kompenserar konsolen automatiskt för rörelsen så att du får en fortsatt bra 3D. Detta funkar riktigt bra och dubbelseendet är helt borta. Däremot kan det hända att man en snabb blinkning över skärmen. Om man kalibrerar 3D-funktionen bra så får man emellertid inte många blinkningar och därmed får man inte några större problem av det.

Fler nyheter är en styrspak och två nya shoulderknappar. Styrspaken är en trög pinne placerad ovanför XY-knapparna. Den är mycket irriterande trög och man får lätt ont i fingret när man spelar. Varför har man inte lagt till en likadan styrplatta som fanns i gamla 3DS? De två shoulderknapparna ZL och ZR har placerats innanför R och L och funkar bra. Men, jag undrar en sak. Hur funkar de för barn på XL-modellen? Jag är rädd för att de har svårt att nå den, men jag vet inte då jag inte haft något barn som testat konsolen.

New 3DS har också inbyggt NFC. Det är en teknik där man genom att hålla en Amiibo mot konsolen får kommunikation mellan New 3DS och Amiibo. Jag har dock inte kunnat testa denna funktion. Slutligen är processorn snabbare vilket bland annat ska göra Miiverse snabbare. Konsolen kan också göras mer personlig genom att man kan byta plåtarna på såväl fram- som baksidan.

Jag verkligen älskar New 3DS nya, aktiva 3D-funktion. Nu har jag inte stängt av 3D-funktionen utan haft den på. De nya Z-knapparna är välkomna precis som en ny styrspak. Men varför har man satt dit en skitspak som är trög och gör ont?

Det Bra

  • 3D-funktionen är toppen
  • Z-knapparna
  • XL-versionen

Det Dåliga

  • Den nya spaken är kass
  • Når barn Z-knapparna på XL-modellen?
  • Skärmen blinkar ibland till
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi