NFL Street 2: Unleashed

Av i i Recensioner, 2 Mer

NFL Street 2: Unleashed

På en bakgård, någonstans i USA, spelas amerikansk fotboll. Du är inbjuden att styra det ena laget.

Amerikansk fotboll är en underlig sport. Så tycker säkert många svenskar. Det känns som om man spelar maximalt 10 procent av tiden, medan övrig tid går åt till att formera trupperna som om kriget vore på riktigt. Matcherna avbryts ideligen av en ettrig pipa.

Jag förstår inte reglerna. Ändå känns sporten lockande. Spännande. Mystisk. Jag vill så gärna förstå, men har aldrig på allvar försökt sätta mig in i reglerna. Grunderna har jag givetvis förstått, men inte de små detaljerna.

Därför kändes det skönt att få testa ett amerikanskt fotbollsspel. Vi befinner ju oss på gatan, men för den skull är det inte bara glada gatuamatörer, utan du kan faktiskt spela en mer allvarlig och seriös proffsfotboll också. På gatan är sporten mycket avskalad. Många regler tillämpas aldrig utan det är viktigare att spela med stil.

Eftersom jag inte kan speciellt mycket om denna hårda sport började jag med fotbollsskolan. Den visade sig vara mycket bra och lärde ut allt nödvändigt. Teori avlöstes av praktik. Här fick jag lära mig att passa, tackla, finta, hoppa och sist, men inte minst, att spela stilfullt.

Att glänsa är viktigt och kan vara matchavgörande. Varför inte utnyttja husfasaderna? Spring på väggen, som om du vore Prince of Persia. Det är ett riktigt effektivt sätt att finta motståndarna. Det finns en mängd andra sätt att glänsa på. Alla har dom det gemensamt att gravitationen plötsligt tycks ha minskat dramatiskt. Men, visst är rörelserna häftiga.

Trots sitt brutala yttre är amerikansk fotboll en sport där taktiken är avgörande. Vem ska springa vart? Vem ska blockera vem? Det finns en hel mängd uppställningar och taktiska drag. Som tur är behöver man inte tänka speciellt mycket på denna svåra taktik.

Själv försökte jag förstå. Man får olika taktiska förslag där man bland annat passar bollen, springer och blockerar varandra på olika sätt. Jag försökte förstå och tänka ut vilken taktik som var bäst. Det slutade med att jag slumpmässigt valde en av taktikerna.

Rent tekniskt så undrar jag om EA verkligen finslipat spelet fullt ut. Det känns som om man hafsat iväg en produkt bara för att den skulle vara klar ett visst datum. Grafiken är inte speciellt vacker, utan snarare grötig. Det är ibland svårt att urskilja enskilda spelare, vilket har resulterat i att jag mer än en gång tappat bort min snubbe.

Kontrollen är inte perfekt utan det känns som om det ibland finns en viss fördröjning mellan knapptryckningarna och själva utförandet av rörelserna. Slutligen har vi alla långa laddningstider. Man kan bli tokig för betydligt mindre.

Omdöme: Det känns som om EA fuskat en del i NFL Street 2: Unleashed. Spelet är inte moget till hundra procent. Det drar ner spelglädjen en hel del. Även om spelet känns skönt avskalat med läckra specialrörelser, så når det inte ända fram, utan NFL Street 2: Unleashed får bara godkänt, inte mer.

Det Bra

  • Avskalat.
  • Man kan anpassa spelet ganska mycket efter de egna behoven.
  • Häftiga specialrörelser.

Det Dåliga

  • Segt med långa laddningstider.
  • Seg kontroll.
  • Grafiken är inte den bästa.
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi