Nintendo Touch Golf: Birdie Challenge

Av i i Recensioner, 2 Mer

Nintendo Touch Golf: Birdie Challenge

Nu får Tiger Woods PGA Tour konkurrens av Nintendo Touch Golf. Har Nintendo lyckats överträffa sin konkurrent?

Den tryckkänsliga skärmen innebär nya möjligheter, inte minst i golfspel. Istället för att använda styrspaken för att svinga klubban kan man nu låta pekpinnen utföra en svingrörelse. Tiger Woods löste detta genom att man skulle utföra en svingliknande rörelse över skärmen.

Nintendo har i Touch Golf valt en annan lösning. När det är dags att svinga eller putta visas en skärm med två linjer bortom golfbollen. Den som är längst bort motsvarar maximal längd. Den andra linjen motsvarar hur hårt du måste slå för att bollen ska hamna på det ställe du valt. Du för sedan pekpinnen mot bollen. Om du träffar mitt på bollen åker bollen rakt fram. En snedträff innebär däremot att bollen får en lite annan riktning.

Svingen fungerar ganska bra i Nintendo Touch Golf Birdie Challenge, men den känns inte riktigt naturlig. Då är svingen betydligt bättre i Tiger Woods. Där för man nämligen pekpinnen i en svingliknande rörelse över skärmen. På green känns däremot klubbförandet mer naturligt. Att avgöra lutningen på green är relativt svårt eftersom pilarna som visar lutningen är ganska otydliga och svåravlästa.

Nedslagspunkten beräknas genom att du för en linje till den plats du vill att bollen ska landa på. Klubban väljs automatiskt beroende på såväl slagets längd som golfbollens placering. Man får emellertid tänka på att såväl väder och som eventuell lutning på green och fairway påverkar golfbollen. Därför måste man kompensera för såväl sido- som mot- eller medvind samt lutning och eventuellt regn.

En lite irriterande detalj är att man lätt slår bollen i träd som står i vägen eftersom hindren inte syns på ett tillfredsställande sätt.

Omdöme: Nintendo Touch Golf är inte lika roligt som Tiger Woods PGA Tour. Jag upplevde aldrig den spelglädje som ett golfspel kan bjuda på. Spelet är okej, men inte mer.

Det Bra

  • Puttrörelsen känns ganska naturlig.

Det Dåliga

  • Svingen är inte bra.
  • Svåravläst green.
  • Svårt att avgöra om det finns träd i vägen.
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi