Nintendogs

Av i i Recensioner, 3 Mer

Nintendogs

Ville du också ha en liten hundvalp i födelsedagspresent när du var liten? Fick du någonsin din högsta önskan? Lugn, nu är Nintendogs här!

Nu kan du ta hand om en alldeles egen krävande liten hundvalp och ge den den omvårdnad den behöver. Du får ge den mat och vatten, kela, tvätta dess päls, rasta den, vara med i olika tävlingar och en hel del till. Du får till och med plocka upp bajset när ni är ute och går! Ett perfekt spel för dig som är en riktig hundälskare!

Det hela börjar med att du kommer till hundkenneln och ska bestämma dig för en hund. Det finns en hel del olika sorters hundar och det är lätt att hitta en man vill ha. Har du tur blir det kanske till och med kärlek vid första ögonkastet. Så snart du bestämt dig väntar ett helt nytt liv! Ett liv som hundägare åt en hund som du själv bestämmer namnet på. När du har en hund så måste du såklart ta hand om den och alla grejer du behöver får du köpa själv, och när hunden har ätit och druckit så måste den få komma ut och bli rastad.

Du kan lära din hund att göra tricks med hjälp av röstkommandon. Om du klappar din hund på rätt sätt så kommer den utföra ett trick, när den gjort det kan du spela in ett litet kommando med din egen röst. Genom att upprepa detta kan du lära din hund att t.ex. sitta bara genom att säga sitt i spelmaskinens mikrofon.

Promenaderna är väldigt roliga, du får själv välja vilken väg du vill gå med hunden. Första gången du och din hund är ute och går så orkar din hund inte gå så långt, så i början blir det ganska korta promenader, men för varje gång ni är ute och går så tränas din hunds kondition upp och ni kan gå ännu längre nästa gång ni känner för att ta en promenad. Ibland när ni ska ut och gå så finns det små frågetecken på gatorna och när ni kommer dit så kan det hända något kul, vad som händer får du reda på när du spelar. Det finns några ställen man kan passa på att besöka när man är ute och går, Parken, Gymet och affären.

I parken kan du träna din hund på frisbee; att fånga den i luften och sedan komma tillbaka med den till dig.

På gymet tränar du din hund på olika sorters agilityhinder.

I affären kan du sälja saker du inte vill ha, på så sätt kan du tjäna lite pengar till andra saker du vill köpa, varför inte en till hund? Man kan ha max 3 hundar.

När du känner att din hund är redo för att tävla kan du ställa upp i olika tävligar med den. Det finns olika sorters tävlingar med olika svårighetsgrader, alla hundar börjar i nybörjarklassen, den lättaste svårighetsgraden. De olika tävlingarna är frisbee, agility och lydnad.

I frisbeetävlingen ska du kasta en frisbee och din hund fånga den.

I agilityträningen ska du guida din hund genom an agilitybana med olika sorters hinder.

I lydnadstävlingen testas din hunds lydnad. Du ska ge några givna kommandon som hunden skall lyda.

Hur bra det går i de olika tävlingarna beror på hur lång tid det tar och hur många poäng ni får. Du bör dock träna din hund ordentligt innan ni ställer upp.

Du kan träffa på dina vänners hundar genom att spela i trådlöst läge. Då får era hundar lära känna varandra och ni ägare hamnar på varandras kompislistor. Detta är dock något som jag inte har kunnat testa då jag inte har möjlighet till att spela trådlöst med en annan person som också har en DS.

Omdöme: Nintendogs är ett otroligt genomtänkt och verklighetstroget spel. Det är väldigt kul att spela och det är svårt att slita sig från sina små söta hundar i spelmaskinen för att göra något annat. Helheten i spelet är suverän och detaljerna är det bara att avguda, ett perfekt spel helt enkelt! Väldigt beroendeframkallande då hundarna blir törstiga och hungriga igen efter ett tag även fast man inte haft sitt spel på.

Det Bra

  • Verklighetstroget.
  • Valparna är så söta.
  • Man tränar hunden med sin egen röst.
  • Det finns mycket man kan göra.
  • Varierande.

Det Dåliga

  • Man kan bara ha ett spel sparat i taget.
10

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi