Noddy: A Day in Toyland

Av i i Recensioner, 2 Mer

Noddy: A Day in Toyland

Den gullige Noddy är tillbaka i ett nytt spel för de yngre barnen. Möt Noddy och några av hans vänner som behöver hjälp.

Noddy: A Day in Toyland består av nio banor som antingen kan spelas som en sammanhängande berättelse eller var för sig. Berättelsen är faktiskt ganska gullig med fina bilder. Synd bara att texten inte har översatts. Barnen får nöja sig med engelska (eller danska om du gillar det). Å andra sidan riktar sig spelet till en så pass ung publik att de flesta i den åldern inte kan läsa över huvud taget.

Av de nio banorna är merparten plattformsbanor medan du i övriga kör Noddys bil från vän till vän. Alla banor utspelar sig i Noddys leksaksvärld. I många av dessa är Noddy inne i bebott område där han hoppar upp på balkonger och hustak i jakten på mynt. Andra banor utspelar sig däremot utanför staden i exempelvis en skog där han skuttar runt bland grenarna.

Många av plattformsnivåerna innebär att Noddy ska hjälpa sina vänner. Big-Ears har exempelvis slarvat bort några verktyg som han ber Noddy leta reda på. Ett annat uppdrag går ut på att Noddy ska hitta tio bortsprungna leksaksbarn.

Nu är Noddy och hans vänner inte ensamma. Det finns mindre snälla typer som tar de nötter Noddy bär med sig. I vissa fall kan man dock avleda uppmärksamheten genom att kasta något till dom. Exempelvis är aporna mycket förtjusta i muffins.

Förutom att hoppa runt bland olika plattformar får barnen även chansen att köra Noddys bil. Här gäller det att undvika stenar, stockar och andra hinder samtidigt som barnen samlar mynt. På några av dessa nivåer finns roliga kossor och höns som springer råmandes och kacklandes all världens väg när bilen kommer nära dom.

Som vanligt i barnspel ligger inte grafik och ljud på topp. Grafiken är enkel men charmig, vilket passar bra till målgruppen. Melodislingorna är trallvänliga även om jag tycker de blir rejält enformiga efter en stund.

Omdöme: Noddy: A Day in Toyland passar bra till förskolebarn samt barn som precis börjat skolan. Spelet är väldigt barnvänligt även om det finns snubbar som är fientligt inställda. Spelet är lätt och kan genom tre svårighetsgrader anpassas efter barnets spelskicklighet. Noddy: A Day in Toyland är emellertid väl kort. Det kan spelas igenom på en dryg timme.

Det Bra

  • Passar utmärkt till målgruppen.
  • Gullig grafik.

Det Dåliga

  • Musiken blir snart tjatig.
  • Engelska.
  • Få typer av spel.
  • Kort speltid.
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi