Oddworld: Stranger’s Wrath

Av i i Recensioner, 8 Mer

Oddworld: Stranger’s Wrath

En främling kommer till staden. Han är så mystisk att han är en främling även för dig som spelar. Det du vet är att han är en fruktad prisjägare av högsta rang som är i akut behov av pengar.

Oddworld: Stranger’s Wrath är inget nytt spel. Då åsyftar jag inte bara att spelet ursprungligen gavs ut 2005 till den första Xboxen. Nej, spelet börjar även bli gammalt på Google Play där spelet finns till olika Androidplattor och mobiler några månader nu. Jag har testat den på Nvidia Shield Tablet och anledningen att jag skriver om spelet trots att det är några månader gammalt är att jag tycker det är värt att köpa och då det visar den styrka som Nvidia Shield Tablet besitter.

Rent grafiskt är Oddworld: Stranger’s Wrath snyggt på Nvidia Shield Tablet – betydligt bättre än på Xbox. Jag kollade en video på Youtube där fyra konsoler visades samtidigt. Där såg Oddworld: Stranger’s Wrath ungefär lika snyggt ut på Nvidia Shield Tablet som på Playstation 3. Och visst är spelet snyggt även i verkligheten. Koppla upp din platta till teven och kör den som en konsol och du märker hur snyggt det är.

Musiken är riktigt bra men däremot är rösterna inte så bra som jag tycker att det borde vara. Vissa röster är svåra att höra vad de säger. Det beror inte enbart på en bred sydstatsdialekt utan även på småskorrande ljud. Då är det tur att det finns svensk text, men tyvärr är det inte text överallt utan den faller bort ibland.

I Oddworld: Stranger’s Wrath är du som sagt en prisjägare av den tuffaste sorten. Han är tvungen att åta sig mängder av uppdrag bestående av att fånga tuffa bovar runt om i staden med omnejd. Han behöver nämligen alla pengar han kan få eftersom han ska köpa någon viktig mojäng hos stadens doktor. Utan den kan han tydligen inte överleva. Främlingen fångar sina banditer genom att först knocka dem. När de sedan ligger utslagna på marken tar han fram en dammsugarliknande maskin. Helst ska man fånga fienden levande eftersom det ger bättre betalt, men det går även att suga upp döda fiender.

Främling har förutom knytnävarna även ett armborst med lustig ammunition som lever och varje djur har sin egen egenskap. De söta chippunkarna charmar till och med fienden så att de inte kan låta bli att gå fram och titta på chippunkarna. Då blir fienden ett lätt byte. Bolomiterna håller fast fienden med nät medan universalvapnet zappflugan knockar fienden och kan laddas upp för mer skada. Fladderbomberna gör än mer skada eftersom de exploderar. Det lustiga med ammunitionen är inte enbart deras egenskaper utan även att man måste jaga dem. Nu är det alltså slut på enkelt plockande av ammo som ligger lite var stans och skräpar. Fast i ärlighetens namn är det inte överdrivet svårt att jaga ammunitionen heller.

Jag gillar Oddworld: Stranger’s Wrath. Främlingen är mystisk, tuff och hård. Musiken underbar och den något dystra stämningen fängslar. Synd bara på att vissa röster är riktigt dåliga och att texten faller bort då och då.

Det Bra

  • Tuff främling
  • Underbar musik
  • Stämningen
  • Snyggt
  • Kul ammo

Det Dåliga

  • Vissa röster är värdelösa
  • Texten faller bort här och där
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Nu kan du spela igenom de båda The Incredible-filmerna tack vare att de danska plastbitarna återigen fått liv av TT… https://t.co/XqmYU1qRKB
Är det inte lite bökigt att som en liten skalbagge rulla runt på en stor kula? Jo, men det är nödvändigt om man ham… https://t.co/nOCcW3eHFP
Med aktiv brusreducering och tre mikrofoner är Jabra Elite 65e ett riktigt bra val för den som behöver ett headset… https://t.co/PYc5Ao8ZJG