Outlaw Golf 2

Av i i Recensioner, 2 Mer

Outlaw Golf 2

Golf, stora bröst, muskulösa män och ovårdat språk. Det är ingredienserna i det andra Outlaw Golf-spelet.

Outlaw Golf 2 tycks mest ha ett syfte, att befästa gamla könsideal på ett överdrivet sätt. De olika karaktärerna har olika personlighet. Man kan dock ganska snabbt slå fast att kvinnor måste ha sprickfärdiga bröst och män måste ha muskler som nästan rämnar.

Mellan och under själva golfandet får man se olika animerade sekvenser. Faktum är att man tycks ha lagt ner mer energi på animerade filmer än på golfen. Här får man inte vara pryd. Kvinnor som klappar varandra på rumporna eller smeker varandras bröst är inget ovanligt. Såväl kvinnor som män kommer med otaliga sexanspelningar.

Givetvis räcker det inte att golfa. Du får bland annat klubba ner din caddy och köra racing med golfbilen. Dessutom kan du få olika föremål om du spelar bra som bland annat kan göra livet surt för motståndaren.

Den viktigaste komponenten i Outlaw 2 är sexism och humor, helst kombinerat. Sexistisk humor kan vara riktigt kul om det gjorts med glimten i ögat. Det är nog också utvecklarnas ambition. Resultatet tycker jag dock är förödande. Mycket är fruktansvärt plumpt och sanslöst löjligt.

Karaktärernas rörelser och vokabulär känns rent ut sagt fjantiga. Jag tror att misslyckandet till viss del beror på de begränsade möjligheter till mimik och annat kroppsspråk som spelet erbjuder. Det når inte på långa vägar upp till vad en skådespelare kan prestera.

Så till själva spelandet som tyvärr känns sekundärt i detta spel. Inte håller spelet Tiger Woods-kvalitet, men jag tycker inte att man ska döma ut det helt. Det är ganska lätt att komma in i golfen då svingar och närspel är enkla att bemästra. Här kan alltså spelaren spela nöjsamt utan att behöva fördjupa sig i golfens alla hemligheter.

Omdöme: Tja, vill du ha fjöntig sexhumor och stereotypa karaktärer så kan du ju köpa Outlaw Golf 2. För min egen del tycker jag att det här är ett stort misslyckande. Pinsamt dåligt helt enkelt. Men, golfdelen är ju trots allt hyfsad för den som vill ha lite enklare spel.

Det Bra

  • Lättsam golf.

Det Dåliga

  • Ska man skratta eller gråta åt alla tarvligheter?
2

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi