På andra sidan häcken

Av i i Recensioner, 3 Mer

På andra sidan häcken

Djuren vaknar upp från sin sköna vintersömn. Nu börjar samlandet av mat till nästa vinterförråd. Istället för en stor skog möts djuren av en underlig och skrämmande grön mur, en häck. Det visar sig att människorna har utvidgat sitt revir ända inpå djurens bo. Är gräset grönare på andra sidan häcken?

Tvättbjörnen RJ är dock van vid människor. Han vet att bakom murarna finns det gott om smaskig mat som bara väntar på att hämtas. De andra djuren är skeptiska, men lukten av pizza och kakor med mera går inte att motstå. Sedan finns det ju en hel del prylar som lockar.

Djuren hamnar på Gladys Sharpes bakgård. Hon är inte speciellt road utan anlitar skadedjursutrotaren Dwayne, som är specialist på djurfällor. Snart vimlar Gladys hus och trädgård av livsfarliga fällor. Dessutom kan Dwayne styra ett gäng råttor som gärna sätter sina stora tänder i dig.

Det är säkert inte speciellt svårt att gissa spelets upplägg – du ska helt enkelt samla in mat, ta dig förbi alla fällorna och bekämpa råttorna och andra fiender. Upplägget är alltså inte alltför olik den stora mängden av plattformsspel som finns på marknaden. Det bjuds på såväl action som problemlösning. Det blir aldrig speciellt svårt eller läskigt utan På andra sidan häcken är i första hand ett barn- och familjespel.

Allt eftersom du lurar skadedjursutrotaren och klarar hans fällor tvingas han installera bättre och än farligare fällor. Till råga på allt får du ibland en argsint björn, Vincent, i hasorna. För att klara uppdragen får du chansen att spela som sköldpaddan Verne, tvättbjörnen RJ, ekorren Hammy samt skunken Stella, alla med olika egenskaper. Det bästa med hela spelet är möjligheten att spela två samtidigt. En kompis kan hoppa in och ur spelet när som helst.

Ett stort problem med På andra sidan häcken är kameran. Den ställer sig alltför ofta fel så att man missar något viktigt hopp eller så att man missbedömer fiender. Vidare ger spelkontrollen en del att önska. Den funkar visserligen mestadels bra i själva spelet men i minispelen är den beklaglig.

På andra sidan häcken följer standardmönstret för barn- och familjespel i plattformsmiljö. Det är ett trevligt spel, om än ganska repetitivt. Det blir aldrig speciellt svårt, och upplägget är småmysigt. Inget för den som letar efter ett lite tuffare spel alltså. Ett stort plus är att hela spelet är på svenska. Det gör att barnen lätt hänger med och får på så vis större behållning av spelet.

Det Bra

  • Svenska
  • Att spela två
  • Mysigt

Det Dåliga

  • Kontrollen
  • Kameran
  • Lite slätstruket
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi