Pac ’n Roll

Av i i Recensioner, 2 Mer

Pac ’n Roll

Vår rullande vän Pac-Man är tillbaka i ännu ett spel. Den här gången är det ingen halvtaskig kopia av originalet utan ett helt nytt spel.

Pac-Man firar 25-årsjubileum. Han är alltså en seg rackare. Många av spelen som givits ut är mer eller mindre plagiat av originalet. Att Pac-Man nu åter blivit spelhjälte betyder inte att vi återigen får se denna klassiker i ny kostym.

I Pac ’N Roll styr du Pac-Man helt och hållet med pekpinnen. Du rullar runt Pac-Man på den nedre skärmen. På den övre ser du själva spelplanen. Du ska, precis som tidigare, äta gula, små bollar och undvika spöken på en labyrintformad bana. Här tar likheterna med originalspelet slut.

Du får bland annat rulla, studsa, balansera, glidflyga och simma. Genom att föra pekpinnen ut till kanten får Pac-Man extra fart under ett kort ögonblick. Det behövs exempelvis för att hoppa över avgrunder och för att slå sönder lådor. Utmed banorna finns olika bollar och annat som ger Pac-Man nya förmågor såsom att kunna äta fiender, och en tung rustning som skyddar och gör att Pac-Man sjunker i vatten.

Till en början tyckte jag att kontrollen var otroligt sladdrig, men allt efter som jag vande mig vid att styra bollen med pekpinnen ökade precisionen. Nu, åtskilliga banor senare, tycker jag att kontrollen sitter som gjuten förutom när jag vill ha en fartökning. Det tycker jag fortfarande fungerar dåligt.

Omdöme: Pac-Man som plattformshjälte fungerar bra. Det är riktigt kul att snurra runt med denna gula bollhjälte, mycket tack vare den tryckkänsliga skärmen.

Det Bra

  • Hyfsat variationsrikt
  • Kontrollen fungerar bra
  • Kul att styra med styrpinnar

Det Dåliga

  • Man kan bara spara ett spel
  • Boost-funktionen
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi