Pac-Pix

Av i i Recensioner, 2 Mer

Pac-Pix

Fram med pennan. Rita några Pac-Man och se hur de käkar upp spökena. Enkelt? Vanebildande? Kul?

Har du kommit i kontakt med Pac-Man tidigare? Om inte så tillhör du en försvinnande liten del av de som någon gång testat ett dator- eller tv-spel. Den ostliknande Pac-Man som käkar spöken i labyrinter är ett av de spel som genom åren kommit ut i flest varianter. Nu är han återigen tillbaka. Nytt är att det är spelaren som ritar sina egna Pac-Man som sedan får liv på skärmen.

Storyn är inte mycket att nämna. Du är instängd i en bok fylld med spöken. Du tuggar dig igenom sida efter sida, kapitel för kapitel och eliminerar spöken.

Rita en stor Pac-Man och en stor sådan rör sig långsamt över skärmen. Om du däremot ritar små Pac-Man rör de sig snabbt. Du kan sedan placera ut väggar som ändrar riktning på din Pac-Man. Ditt mål är att äta upp alla spöken.

Du har begränsat antal Pac-Mangubbar, så det gäller att hålla de du har inom skärmens yta så länge som möjligt. Upp till tre kan du ha tuggande spöken samtidigt. Förutom att rita väggar kan du även ta tag i din Pac-Man och dra honom en mycket kort sträcka baklänges. Det funkade inte speciellt bra för mig, utan jag kom långt med att rita väggar.

När du ritar dina Pac-Man-gubbar måste du börja och sluta på rätt sätt, men för övrigt kan gubben se ut lite hur som helst. Du behöver alltså inte vara någon mästertecknare utan spelet är mycket förlåtande.

I Pac-Pix förekommer även en del föremål såsom tryckknappar. För att få bort vissa av dessa, och för att eliminera alla spöken krävs mer än enbart din Pac-Man. Du får nämligen tillgång till pilar. Dom flyger från den nedre till den övre skärmen och kan på så sätt döda spöken du annars inte kommer åt. Du får även användbara bomber.

Omdöme: Pac-Pix är riktigt kul, åtminstone en stund. För mig varade nöjet dock kortvarigt innan jag tröttnade. Pac-Pix känns som ett minispel och inte som ett fristående spel. Spelet känns också som en utmärkt demonstration över den lekfullhet DS kan bjuda på. Att betala 400 kronor för Pac-Pix är dock rena rånet. Snacka om lite valuta för pengarna. Hade det funnits några fler småspel på kassetten så hade saken kunnat komma i ett helt annat läge. Som det är nu kan jag inte göra annat än att ge ett dåligt betyg, trots att spelet faktiskt är innovativt och kul ett tag.

Det Bra

  • Lekfullt.
  • Innovativt.
  • Gulligt.
  • Spelet har stor förlåtelse för fula Pac-Man.
  • Enkel spelidé.

Det Dåliga

  • Kort hållbarhet.
  • Känns som ett minispel eller som ett demo.
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi