Pamu Slide

Av i i Recensioner, 3 Mer

Pamu Slide

Pamu Slide är ett headset som är helt trådlöst och som initialt säljs till ett mycket lågt pris.

Pamu Slide har precis gått i produktion efter att har genomgått en lyckad crowdfundingkampanj på Indiegogo. Headsetet finns till försäljning på Indiego för det facila kampanjpriset 49 amerikanska dollar. Ordinarie pris blir 199 dollar. För ytterligare 10 dollar får man en plusversion med möjlighet att ladda mobilen trådlöst. Headsetet är spoltät (IPX6).

Headsetet är helt trådlöst vilket är skönt med tanke på att sladdar alltid har en tendens att vara i vägen. Speltiden uppges till 10 timmar och laddningsetuiet ger ytterligare fem gångers laddning. Den totala laddningstiden blir alltså 60 timmar.

Med tanke på den låga initiala prislappen kan man inte ha alltför höga förväntningar på Pamu Slide. Headsetet sitter dock skönt i öronen och de ramlar inte ur i första taget. På utsidan finns två multifunktionsknappar – en på vartdera örat. Dessa är av touchfunktion och fungerar bra. Ett tryck pausar musiken, två stegar framåt i låtlistan. Ett långt tryck höjer respektive sänker volymen. Dessutom kan man svara på samtal och starta röstassistenten.

Ljudmässigt kan man inte förvänta sig några stordåd med tanke på kampanjens prislapp men betydligt mer till ordinarie pris. Ljudet är svårt att värdera. Det är bra för med hyfsad bas för den lägre prislappen. Ljudet är dock utslätat och onyanserat vilket gör att ljudmässigt är headsetet inte värt framtida 199 dollar.

Mikrofonen håller inte någon hög klass. De jag pratat med har klagat över att jag låter långt borta och framför allt rassligt. Det var svårt att höra vad jag sade.

Pamu Slide är ett fullt okej headset för kampanjpriset. Det är faktiskt imponerande att man lyckats skapa ett trådlöst headset för 49 dollar men det är ju bara ett kampanjpris. Den största svagheten är ljudet som är utslätat och inte värt 199 dollar.

Det Bra

  • Finns i en variant med trådlös laddning av asken
  • Basen är hyfsad
  • Sitter bra i öronen

Det Dåliga

  • Onyanserat ljud
  • Mikrofonen är dålig
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi