Pénombre

Av i i Recensioner, 3 Mer

Pénombre

Som häxan Umbra får du problem med diverse fiender. Undvik dem och du kommer helskinnad i mål. Rid på kvasten eller spring på backen.

I Pénombre äntrar du rollen som en häxa. Hon springer eller flyger helt automatiskt i sidled och det är din uppgift att se till att hon helskinnad kommer till målet. Pénombre är ett runnerspel där banorna inte är oändliga utan när du väl kommit i mål låses en ny bana upp. Det är ett skönt avbräck från standardmallen för runnerspel där man spelar samma bana om och om igen i jakten på att slå high-score. Du ska undvika taggbuskar, sågklingor och diverse varelser.

Den grafiska stilen är verkligen skön i Pénombre. Man ser häxan och allt annat i siluett med mycket svart och vitt. Hindren är däremot röda vilket gör att man lätt ser dem. Tyvärr slutar det fina med grafiken vid siluetten. En närmare granskning visar nämligen att animationerna är sparsmakade och inte speciellt snygga. Taggbuskarna ser rent ut sagt förfärliga ut. Spelet blir dessutom snabbt enformig. Detta trots att man låser upp nya varelser och hinder och trots att banorna slumpas fram.

Förutom att undvika hinder och varelser gäller det även att fånga besvärjelser och själar. Besvärjelserna ger Umbra nya egenskaper såsom att hon förvandlas till en varg och är immun mot taggbuskar. Andra exempel på besvärjelser är att Umbra antingen suger till sig andar eller att det blir fler andar att samla in.

Själarna används sedan för att köpa nya besvärjelser i butiken. Ett exempel på en mycket användbar besvärjelse är att man återuppstår när man dött. Det gör det betydligt lättare att klara banorna och det behövs en bit in i spelet eftersom det blir ganska svårt att klara sig igenom banorna helskinnad.

Det som till en början verkade vara en toppenrunner visade sig i slutändan vara ett ganska mediokert spel. Visst är det kul att springa, men kontrollen är lite oprecis och animationerna riktigt fula. Roligast är de banor där man får flyga. Dessa banor är dessutom utmärkta att spela om flera gånger för att samla själar.

Det Bra

  • Kul ett tag
  • Läcker grafisk stil

Det Dåliga

  • Dåliga animationer
  • Enformigt
  • Kontrollen är oprecis
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi