Phantasy Star Universe

Av i i Recensioner, 3 Mer

Phantasy Star Universe

Drottningen anländer på en svävande plattform. Alla bugar, men plötsligt händer det som absolut inte får hända…

Det är natt i det fridfulla Gurhal systemet, du är sen till den årliga ceremonin. Du hoppar på din svävande skateboard och skyndar dig till din syster som du lovade att träffa då du plötsligen blir påkörd av en lyxig svävarlimousine. Du faller ner från din bräda och landar på rygg, du fruktar att ditt ben är brutet.

Plötsligen kommer en ung kvinna med spetsiga öron ut ur limousinen, hennes blåa hår tycktes dansa när hon går fram till dig. Hon hukar sig ner framför ditt skadade ben och håller sin hand ovanför ditt knä. Du ser förvirrat på henne. Plötsligen börjar det lysa omkring hennes hand och smärtan i benet lyfter, du hade blivit läkt. Bilens chaufför kommer plötsligt ut och eskorterar den unga kvinnan in i bilen. Du hinner inte fråga efter hennes namn innan limousinen svävar bort, plötsligen kommer du ihåg att du skulle träffa din syster och du åker iväg. Du anländer till ceremonin med din syster och ser att allas uppmärksamhet är riktat mot någon på ett svävande plattform. Hon vänder sig mot publiken och alla bugar sig, det var drottningen. Du känner igen henne, det är flickan som helade dig. Plötsligen blir det fridfulla rymdkoloniet som du befinner dig på attackerat av en okänd styrka och alla blir genast evakuerade… förutom dig och din syster….

Phantasy Star-serien hade sitt stora genombrott under år 2000 då Dreamcasts klassiska konsol-rpg kom ut till Xbox och Gamecube, många fans var överlyckliga och spelet blev väldigt populärt igen p.g.a. onlinefunktionen. Sedan dess har konsol/pc MMORPGs (massive multiplayer online rollplaying game) utvecklats rejält med skönheter som World of warcraft, Guild wars och Lineage. Man skulle kunna tro att Sega har haft ganska mycket tid på sig för att se sig omkring i den nya MMORPG-marknaden och kanske inte hålla sig till sina gamla PSO (Phantasy Star online) principer men det har dom tyvärr inte gjort. Phantasy Star Universe skryter med att det är både online och offline, alltså single och multiplayer. Detta låter ju bra om man bortser från att alla MMORPGs som finns ute på marknaden har usla storyn och är bara roliga för att man får dela det med andra. Man skulle nästan säga att Phantasy Star Universe (PSU) är allt som PSO inte var och inte behövde vara.

Grafik

Grafiken på PSU är ganska snygg och väldigt detaljerat men saknar dock djup för att dom flesta sakerna inte går att interagera med. Vapnen på PSU är väldigt snygga och väldesignade men det finns däremot inte så många vapen. Banorna eller landskapen är ganska detaljerade fast det saknar dock det lilla extra som World of Warcraft och andra PC MMORPGs har att erbjuda. Det som jag tycker är bäst i PSU och som förmodligen är det som är orsaken till att PSU tar upp så mycket minne är monstren, det finns många av dom och dom ser otroligt coola ut tyvärr finns det få animationer och det är väldigt sorgligt.

Kontrollerna

Det märks tydligt att spelet är gjort för en konsol, det klassiska klicka-på-spell funktionen finns inte, man använder pilarna som attack-knappar istället. Det påminner lite mer om ett fighting spel i tredjeperson än ett MMORPG.

Online

En av dom vackraste finaste funktionerna i PSU (online) är det stora utbudet av ansiktsdrag och frisyrer som man kan välja emellan till sin karaktär, fast det är nog det enda som är positivt med onlinefunktionen. Onlineversionen följer inte storyn eller något sådant och är ett äventyr för sig själv. PSU är uppbyggt som Guild Wars, man kan träffa andra spelare i städer och läger men så fort man går utanför staden får man sin egna, unika version av kartan; Om man inte är i ett parti förståss. Det här är en av grejerna som jag tycker är mest fel med detta spel. Guild Wars har inga månadspriser så därför kan man fortsätta köra utan att klaga även om man inte gillar kartsystemet men PSU har en månadspris som kan jämföras med World of Warcrafts månadspris.

Sega har verkligen misslyckats totalt med att återuppliva Phantasy Star och med det kan Phantasy Star Universe vara det sista spelet i serien. Spelet är väldigt enformigt och man tröttnar inom några timmar om man inte redan har gjort det vid den sega installationen. Musiken i spelet känns som om det sitter på konstant replay och det ger djupa psykiska men. Phantasy Star Universe är endast för dom djupt inbitna Phantasy Star fansen.

Det Bra

  • Grafiken
  • Originella vapen

Det Dåliga

  • Musiken
  • Dåliga, tråkiga konversationer.
  • Tröga kontroller
  • 150 kr/månad för att köra online är inte ok!
  • Dåliga effekter
3

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi