Philips DiamondClean Smart Sonicare HX9924

Av i i Recensioner, 3 Mer

Philips DiamondClean Smart Sonicare HX9924

Philips smarta tandborste hjälper dig att borsta tänderna rena och fina med hjälp av en app till mobilen.

Sonicare HX9924 är mer än en tradition elektrisk tandborste. Den är smart också. Åtminstone om man får tro Philips. Detta tack vare en app i mobilen. Tandborsten ansluts till mobilen via Bluetooth. Man startar appen och följer instruktionerna vid tandborstning. Ytterligare instruktioner till hur man borstar tänderna finns i manualen.

Börja med överkäken till höger. Borsta den ena sidan i tio sekunder och den andra i ytterligare tio. Därefter säger såväl appen som tandborsten till att det är dags att byta till framtänderna. Fortsätt tills alla tänder borstats. Nu får du din dom. Har du borstat någon sektion av tänderna dåligt? I så fall rekommenderas att du borsta tänderna en gång till.

Nu uppstår två problem. Det första är att tandborsten är lite dålig på att läsa av exakt vilken sida som borstas. Det innebär i slutändan att man ofta tvingas borsta tänderna två gånger fast man borstat alla tänder ordentligt.

Problem nummer två: Vart tog ovansidan av tänderna vägen? De finns inte med i appen. Inte heller i manualen. Tycker Philips inte att ovansidan ska rengöras? Jag har lagat ett hål på tuggytan så nog anser jag att den måste borstas.

Appen påminner även om tandtråd, munskölj och tungrengöring.

Det finns tre intensiteter på rörelserna av borsten samt fem rengöringslägenlägen varav ett för rengöring av tungan. Fyra borsthuvuden medföljer av olika typ. Tandborsten känner automatisk av vilket borsthuvud som används och väljer rätt program. De olika lägena har lite olika tidsåtgång. I vitt läge borstar du exempelvis framtändernas utsida en extra gång och här är tandborsten rörelse annorlunda vid den slutliga poleringen än vid tandborstningen.

Tandborsten laddas trådlöst stående i det medföljande glaset. Dessutom kan tandborsten laddas i ett fodral via USB. Fodralet, som är ganska stort, är praktiskt för resor och rymmer förutom själva tandborsten även två borsthuvuden. USB-sladden förvaras i ett fack på undersidan.

Andra funktioner inbegriper bland annat tryckkänslighet så att du undviker att trycka för hårt. Jag undrar dock om någon verkligen trycker så hårt att trycksensorn säger ifrån? En annan sensor känner av hur fort du rör tandborsten. Man ska nämligen röra tandborsten ganska sakta över tänderna. Appen registrerar även hur många gånger du använder ett tandborsthuvud av en specifik sort och påminner när det är att byta. Det rekommenderas att man byter borsthuvud efter 180 gånger vilket motsvarar tre månaders användning.

Är då Sonicare HX9924 en smart tandborste? Jag tycker att Philips kommit en bit på vägen med en bra app som känner av var man borstar och som lagrar data på ett smart sätt. Man når dock inte ända fram då tandborsten inte är tillräckligt bra på att känna av vilken del av tänderna som borstas. Det finns ett bra urval av rengöringsprogram och tandborsten är lätt att använda. Men, är inte 3 000 kronor för en elektrisk tandborste över de flestas budget?

Det Bra

  • Bra borstningslägen
  • Bra app
  • Påminnelse om när borsthuvud ska bytas
  • Skön att använda

Det Dåliga

  • Dyr
  • Känner inte av vilket område som borstas tillräckligt bra
  • Vart tog ovansidan av tänderna vägen?
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi