Philips myLiving Camellia

Av i i Recensioner, 2 Mer

Philips myLiving Camellia

Lila natt, rosa soluppgång, skinande skog eller turkost hav? Valet är ditt med denna portabla lampa.

En bärbar, trådlös ljuskälla har jag inte testat tidigare här på GameElite. Men en portabel lampa kan vara mycket användbar. I campingtältet till exempel. Eller i kojan barnen byggt under köksbordet. Eller som stämningshöjare på festen. Eller… Användningsområdena är många.

Camellia från Philips ingår i deras serie myLiving. Utseendemässigt liknar Camellia till viss del ett curlingklot utan handtag med en nedre vit del och en genomskinlig övre. Inuti finns en kulle som kan skifta i färg. Ljusstyrkan är 200 lm vilket motsvarar en gammeldags 25 W glödlampa.

Camellia är mycket enkel. Plugga in den i en USB-laddare och ladda batteriet. Sedan är det bara att använda den. Batteriet räcker ganska länge – 6 timmar med fullt vitt ljussken och 40 timmar på svagaste ljusskenet enligt Philips. Jag har inte mätt tiden själv.

Lampan styrs med en knapp där man skiftar ljusstyrka och färg. Det finns 4 varmvita lägen från 25 % till 100 %. Därefter fyra färger – rosa soluppgång, turkost hav, skinande skog och lila natt. Det är en svaghet att dessa färger inte kan varieras i ljusstyrka.

Jag har haft lampan på i några timmar på högsta ljusstyrkan och inte märkt någon nämnvärd värmeökning. Det innebär att jag skulle låta ett barn använda den som leksak utan att behöva vara orolig.

Jag gillar Philips myLiving Camellia. Bäst jag kryper ner under täcket och tar med mig Camellia för en mysstund. Skämt åsido, Camellia är mysig även om den är extremt enkel. Den största bristen är att färgerna enbart kan lysa i en ljusstyrka. Sen hade givetvis fler färger som skiftar varit kul, men då hade lampan antagligen blivit ohållbart dyr.

Det Bra

  • Barn kan leka med den
  • Mysiga färger
  • Snygg design
  • Sladdlös
  • Hyfsat lång batteritid
  • Enkel att använda

Det Dåliga

  • Färgerna är inte dimbara
  • Fler färger hade varit kul
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Inga kommentarer än.

Kommentera

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Stackars planet. Denne har kommit bort ifrån sina kompisplaneter. Bäst att du hjälper till att hitta de andra plane… https://t.co/pIcwK2PNAW
Har du någonsin längtat efter att gå på en planka rakt ut i tomma intet? Inte? Men, om plankan är placerad högt upp… https://t.co/uBU9RZ8MZz
Uppföljaren till Xenoblade Chronicles är både ett på samma gång traditionsbundet och nyskapande japanskt rollspel e… https://t.co/gh1aAVR0z9