Plantronics GameCom P90

Av i i Recensioner, 4 Mer

Plantronics GameCom P90

Med GameCom P90 headset från Plantronics kan du chatta trådlöst med dina kompisar när du spelar. Du kan även ansluta headsetet till din Bluetooth-kompatibla mobiltelefon.

GameCom P90 är ett litet headset som ansluts antingen till Playstation 3 eller till en mobiltelefon med Bluetooth (ska fungera med de flesta sådana mobiltelefoner). Designen är enkel, men ganska tilltalande. Headsetet är svart med silvriga inslag. På framsidan finns en fyrkantig, svart knapp med silverfärgad bård. En on/off-knapp har placerats på ena sidan medan ett volymreglage finns på den andra.

Headsetet placeras på ena örat med en bygel runt örat. Bygeln är bekväm och jag märkte inte mycket av den trots en längre tids användande. Däremot var headsetet inte speciellt bekvämt i mitt vänstra öra. Hörselgången där är trång vilket tidigare gett mig problem när jag använt hörlurar av typen in-ear. Min högra hörselgång är däremot ovanligt vid efter en operation och i det örat var headsetet riktigt bekvämt. Jag har kollat några engelskspråkiga recensioner på nätet och ingen tyckte att GameCom P90 var obekvämt. Slutsatsen jag kan dra av detta är att GameCom P90 är bekväm för de flesta användare, men att de som har en trång hörselgång möjligen kan känna av att headsetet ligger an mot hörselgångens vägg. Det är ett problem som troligtvis inte är specifikt för GameCom P90 utan även gäller andra headset av den här typen.

Det är relativt enkelt att ansluta GameCom P90 till Playstation 3. Headsetet ansluts på samma sätt som andra Bluetooth-tillbehör genom att det först registreras via konsolens menysystem. Det är bara första gången man använder headsetet som man behöver ansluta på detta sätt. När GameCom P90 väl registrerats sker anslutningen därefter helt automatiskt när man slår på headsetet. Jag provade även att ansluta GameCom P90 till en mobiltelefon av modellen Nokia N85 och det fungerade även det helt smärtfritt.

GameCom P90 laddas via USB. Det följer med en kabel, men den är väldigt kort vilket jag tror många kommer att irritera sig på. Knappen på headsetets framsida har flera funktioner. Bland annat används den som mute-knapp så att mikrofonen stängs av.

Hur är det då med ljudkvaliteten? Jo, den är okej. Man hör klart och tydligt den man pratar med. Mikrofonen är även den okej, men vissa har klagat på att volymen är lite väl hög. Jag har även fått kommentaren att ljudet låter lite plåtaktigt.

Som helhet tycker jag att GameCom P90 är ett ganska bra headset som funkade lika bra till Playstation 3 som till min mobil. Den är enkel att använda och har ett hyfsat ljud.

Det Bra

  • Enkel att använda
  • Kan även användas till mobilen

Det Dåliga

  • Lite väl högt ljud från mikrofonen
  • Kort USB-sladd
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi