Please, Don’t Touch Anything

Av i i Recensioner, 4 Mer

Please, Don’t Touch Anything

Det finns en lockande, röd knapp på panelen som du ska övervaka. Ska du våga trycka på den? Vad händer då? Utlöses en atombomb? Vågar du?

Din jobbarkompis måste akut på dass. Han övervakar en panel med en stor röd knapp samt en resetknapp. Du får inte röra någonting. Vad händer om du lyder honom? Ingenting såklart. Vad händer då om du börjar mixtra med de knappar som finns? Jo, fler dyker upp och i värsta fall utlöser du en atombomb. No big deal.

Please, Don’t Touch Anything handlar om att våga mixtra och trycka och skruva och banka för att se vad som händer. Fler och fler knappar dyker upp. Luckor öppnas. Kablar blottläggs. Du får till och med några verktyg. Kör du fast så är det bara att trycka på resetknappen för att börja om.

Please, Don’t Touch Anything är inte bara ett spel som testar din nyfikenhet utan även ett pixelspel för dig som vill ha en kick bakåt i tiden. Och visst är pixelgrafiken mycket passande och dessutom har man lyckats riktigt bra med musiken som verkligen förstärker retrokänslan.

Det är svårt att betygsätta Please, Don’t Touch Anything, men jag tycker att spelet kittlar nyfikenheten tillräckligt mycket för att få en sjua i betyg. Fast, även om det finns ledtrådar till lösningarna så får du räkna med en hel del prova-och-se-vad-som-händer. Lösningarna kommer inte alltid av sig själva utan du måste våga prova olika lösningar. I slutet är det verkligen svårt att hitta de sista lösningarna.

Det Bra

  • Härlig pixelgrafik
  • Skön musik
  • Kul att utforska panelen

Det Dåliga

  • Svårt att hitta de sista utmaningarna
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Inga kommentarer än.

Kommentera

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Har du någonsin längtat efter att gå på en planka rakt ut i tomma intet? Inte? Men, om plankan är placerad högt upp… https://t.co/uBU9RZ8MZz
Uppföljaren till Xenoblade Chronicles är både ett på samma gång traditionsbundet och nyskapande japanskt rollspel e… https://t.co/gh1aAVR0z9
Ett skärmskydd är en vettig investering för alla som bär runt på en dyr mobil i fickan. Ett skydd av glas ger samma… https://t.co/vNsDHGqgG3