Pocket Ping Pong 2005

Av i i Recensioner, 2 Mer

Pocket Ping Pong 2005

Att spela pingis, ping pong eller bordtennis, vad ni nu vill kalla, det med lättklädda damer kan väl inte sitta helt fel?

Redan när jag tittar på spelfodralet anar jag oråd. En bikinitjej poserar glatt på ett pingisbord. Att man sedan använder benämningen ping pong och inte table tennis gör mig än mer misstänksam. Har man satsat mer på att fixa snygga tjejer än på spelkänslan?

Spelupplägget är otroligt simpelt. Du, eller rättare sagt den tjej du valt att spela som, spelar mot en lättklädd tjej. Ni är på stranden, på ett kryssningsfartyg, i öknen med flera platser. Du ser bordtennisbordet ur din tjejs ögon. Du ser dock aldrig ditt racket. Detta gör att jag till en början hade riktigt svårt dels att se var bollen befann sig och dels när jag skulle slå till bollen.

Du har två typer av slag att välja mellan – offensivt och defensivt. Ett offensivt slag på en hög boll resulterar i en smash som ser olika ut från tjej till tjej. Du förflyttar dig i sidled med styrkorset som också används till att rikta slagen med. Jag har dock så svårt för att rikta slagen på bordet att jag skippat det. Det går alldeles utmärkt att slå bollen mitt på bordet varje gång.

Grafiskt ser Pocket Ping Pong 2005 snyggt ut och man tycks ha lagt ner en hel del resurser på tjejernas rörelser. Fast jag måste erkänna att vissa rörelser känns mest patetiska. Att man tycks ha lagt ner mycket jobb på grafiken och glömt bort spelkänslan är dock väldigt beklagligt.

Efter varje vunnen eller förlorad boll utropar tjejerna olika kommentarer. Vokabulären är emellertid ytterst begränsat. Hur kul är det att höra en tjej ropa ”Yee haw” stup i kvarten?

Omdöme: Pocket Ping Pong 2005 hade passat alldeles utmärkt som gratis webbspel. Spelet passar dock inte till en bärbar maskin av Gizmondos kaliber. Att ge närmare 300 kr för Pocket Ping Pong 2005 är ett riktigt rån. Snygga tjejer, lite innehåll.

Det Bra

  • Ganska snyggt.

Det Dåliga

  • Spelkänslan är inget vidare.
  • Man tycks enbart spela på mäns behov av att se snygga och lättklädda tjejer.
  • Definitivt inte värt 300 kr.
3

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi