Pokémon: Emerald Version

Av i i Recensioner, 2 Mer

Pokémon: Emerald Version

Nintendo släpper ut Pokémon-spel i en, till synes, aldrig sinande ström. Det nya spelet har döpts till Emerald.

De små Pokémon-monstren hade sina glansdagar för några år sedan. Intresset har dock förblivit högt och Pokémon är en av de populäraste spelserierna till Gameboy Advance.

I Pokémon Emerald är det mesta sig likt. Du får ett litet Pokémon-monster vid din sida. Med denna ska du slåss mot andra Pokémon-tränare samt vilda Pokémon. Spelet är omgångsbaserat där du och din fiende gör var sitt drag.

När en Pokémon besegrat ett annat monster får den erfarenhetspoäng som gör den bättre och bättre. För att vinna vissa strider krävs mer än en Pokémon. Du fångar vilda Pokémon och tränar upp dom. Mitt tips är att försöka få minst tre monster av klass. Totalt kan du ha fem stridsklara Pokémon samtidigt, men givetvis ska du samla på dig så många olika Pokémon som möjligt. De som inte strider lagras i en dator.

Du som spelat tidigare Pokémon-spel kommer att känna igen dig. Miljön ser likadan ut, problemen är likartade och många Pokémon är identiska med de du stött på tidigare. Det finns dock en del nya Pokémon som ska locka till spelande.

Omdöme: Jag har alltid gillat Pokémon-spelen, men när jag spelat Pokémon Emerald ett tag insåg jag att skillnaden mot tidigare spel var mycket liten. Det kändes inte speciellt inspirerande utan jag tröttnade fort. Pokémon Emerald är lika bra som tidgare spel, men tänk efter före köp. Om du spelat tidigare spel; vill du verkligen spela ännu ett, nästan identiskt spel? Om du däremot aldrig har spelat Pokémon så kan jag varmt rekommendera Pokémon Emerald eller något av de äldre spelen i serien.

Det Bra

  • Pokémon är Pokémon
  • Bra spelkoncept
  • Lång speltid

Det Dåliga

  • För likt föregångarna
  • Många Pokémon är identiska med tidigare spel
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi