Disney Infinity 2.0

Av i i Recensioner, 10 Mer

Disney Infinity 2.0: Power Discs

Det finns olika sorters Power Discs. Det är platta skivor som antingen är runda eller sexkantiga. De grupperas i förmågor, leksaker och anpassningar. Jag har fått några till test. Vill du läsa mer om samtliga Power Discs så surfa till Disney Infinitys hemsida.

Leksaker

Leksaker är sexkantiga och kan exempelvis ge spelaren ett fordon, ett verktyg, en piska, en karusellhäst eller ett specialvapen. Man kan få ganska häftiga eller lustiga effekter om man väljer rätt kombination. Det blev exempelvis ganska festligt att sätta Tingeling på Spider-mans motorcykel. Eller varför inte låta Maleficent använda Ghost Riders Kedjepiska. Den förstärker hennes ondskefulla utstrålning.

Spider-Glidflygare (Spider Glider)

Spider-Mans glidflygare är en hooverboard-liknande grej som finns tillgängligt i Toy-Box-läget. Den låter dig glidflyga vilket gör att du rör dig snabbare. Dessutom blir striderna effektivare tack vare missiler, minor och maskingevär.

Pumpa-Glidare (Jack-O-Lantern’s Glider)

Om du istället vill glida runt på en stor pumpa så är Jack-o-Lanterns Pumpa-Glidare ett alternativ till Spider-Glidflygaren. Fast, Pumpa-Glidaren är inte lika kul som Spider-Mans glidflygare trots att den kan göra ungefär samma saker – glidflygning, missiler, minor och maskingevär.

Ghost Riders Kedjepiska (Ghost Rider’s Chain Whip)

Denna piska är riktigt tuff och kan användas för att förstärka många figurers förmågor.

Spider-Cykeln (Spider-Cycle)

Wow, vilken motorcykel Spider-Man har. Den är snabb, snygg och häftiga vapen ingår. Ett bra sätt att ta sig fram i en stor stad.

Falkens Vingar (Falcon’s Wings)

Det här är definitivt ett stolpskott. Sätt på dig ett par vingar och du kan glidflyga. Fast, man åker fort ned till marken ändå.

Anpassningar

Vill du ha en ny himmel eller någon annan textur i din Toy-Box? Då kan du köpa en anpassning som har sexkantiga plattor. Själv tycker jag att anpassningarna är de svagaste Power Discs i Disney Infinity 2.0. Fast å andra sidan har jag bara testat två diskar. En intressant grej är att effekten av en sådan här disk kan kvarstå även efter det att du tagit bort den från basenheten.

Groots Rötter (Groot’s Roots)

Groots rötter tar över i din Toy-Box. Det är slut på asfalt och gröna gräsmattor. Istället härjar Groot och resultatet är inget kul enligt mig. Jag gillar alltså inte Groots Rötter utan tycker den är ganska meningslös.

Utsikt från Dräkten (View from the Suit)

Utsikt från Dräkten är bara snäppet bättre än Groots rötter. Man får en grönaktig hologramhimmel som ska funka som utsikten inifrån Iron Mans hjälm.

Förmågor

Gillar du inte dina figurers förmågor? Då kan du enkelt förstärka dessa med Power Discs med Förmågor. De är runda och placeras därför bredvid din hjälte. Du kan bland annat få ökad räckvidd, bättre missilanfall, en tiger som besegrar dina fiender, få en ny dräkt eller extra hälsa.

Marvel samarbete: Winter Soldier (Marvel Team Up: Winter Soldier)

Denna Power disc har en förmåga av typen samarbete eller Team-Up. I dessa förmågor får du en datoriserad medhjälte som slåss vid din sida en kort stund. Med samarbetsskivan Winter Soldier slår sig din hjälte ihop med den datoriserade Winter Solider. Släpp fram Winter Solider och du får helt plötsligt ökade chanser att segra.

Frihetsväktarna (Sentinel of Liberty)

Detta är en dräkt som utökar din garderob. Här får Captain America en dräkt från andra världskriget komplett med sköld vilket ger bättre försvar. Frihetsväktarna är dock ganska trist.

Rymdrustning (Space Armor)

Ännu en dräkt. Det är Gamora som får en ny dräkt till sin garderob. Gamora är tuff i vanliga fall, men med denna fräcka rymdrustning blir hon än tuffare och får extra skydd mot fienden. Den bästa av de förmågor jag testat.

Mäktig Magiker (Sorcerer Supreme)

Du får tillgång till en mäktig magikers förmåga att skicka stötar vid anfall av fienderna. Inte det roligaste förmågan, men man blir lite bättre i strid.

Navigera i artikeln

Disney Infinity 2.0 – Vi testar massor av prylar
Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Startpaket
Disney Infinity 2.0: Toy Box Combo Pack
Power Discs
Figurer
Play Sets

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Nu kan du spela igenom de båda The Incredible-filmerna tack vare att de danska plastbitarna återigen fått liv av TT… https://t.co/XqmYU1qRKB
Är det inte lite bökigt att som en liten skalbagge rulla runt på en stor kula? Jo, men det är nödvändigt om man ham… https://t.co/nOCcW3eHFP
Med aktiv brusreducering och tre mikrofoner är Jabra Elite 65e ett riktigt bra val för den som behöver ett headset… https://t.co/PYc5Ao8ZJG