PulzAR

Av i i Recensioner, 2 Mer

PulzAR

Plocka fram dina AR-kort som du fick med när du köpte din Vita och använd dem för att leda en laserstråle till rätt mål. Detta i ett kul AR-spel från Sony.

Nu undrar du kanske vad AR är. Jo, det står för augmented reality, förstärkt verklighet på svenska. Du använder de sex AR-korten som följde med Vitan och placerar dessa på golvet, ett bord eller var du tycker det är lämpligt. Rikta därefter Vitans kamera mot korten och vips så dyker de upp i ditt spel.

Det första kortet visar var spelplanen ska vara. Genom att flytta detta så flyttar du även din spelplan. Övriga fem kort motsvarar sedan olika föremål i spelet. Det är speglar, splitters och mackapärer som byter färg på din laserstråle. Ditt mål är att leda en eller flera laserstrålar till speciella ställen på spelplanen. När du har lyckats med det så avfyras en missil. Du måste dock klara banorna inom en viss tid annars träffas basen av en förödande meteorit. För att få bonuspoäng kan du även rikta laserstrålen mot tre stjärnor per bana.

Det är faktiskt kul att placera ut korten och försöka lösa de olika banorna. Det är emellertid lite krångligt att behöva hålla Vitan i ena handen samtidigt som man lägger de olika korten på bordet. Speciellt besvärligt blir det på de banor där korten måste placeras ganska tätt.

PulzAR är det första roliga AR-spelet jag spelat till PS Vita. För första gången har man lyckats skapa ett kul spel som inte enbart känns som ett teknikdemo över AR-teknologin. Om jag ska vara ärlig, vilket man givetvis måste vara som spelskribent, så tror jag faktiskt att spelet kunde ha varit än roligare om man skippat AR-momentet och enbart skapat ett pusselspel som använt en mer traditionell kontroll tillsammans med pekskärmen. Det är trots allt lite bökigt att använda AR-korten.

Det Bra

  • Kul pusselspel
  • Klurigt
  • Ganska många banor

Det Dåliga

  • Lite bökigt att använda AR-korten
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi