Pure

Av i i Recensioner, 2 Mer

Pure

SSX Tricky + fyrhjulingar = sant. Pure har inte gjort mycket väsen av sig, så när det damp ner i postlådan var jag lite skeptisk. Racing med fyrhjulingar? Men det skulle visa sig att Pure inte var riktigt som jag hade tänkt mig.

Utvecklarna Blackrock Studios har gjort ett bra jobb med grafiken i Pure och banorna ser riktigt bra ut. För mig som nyligen bytt mitt Wii mot en Xbox 360 är visserligen det mesta snyggt, men jag tror att grafiken i Pure kommer att klassas som ögongodis av andra spelare också. Tyvärr gör all denna grafik att det nästan är svårt att se vart banan går, men detta är nog ett av de snyggaste racingspelen idag. Kontrollerna är inte så avancerade med svänga, gasa, backa och utföra trick men är upplagda på ett bra sätt och det känns alltid smidigt, lätt och roligt att fräsa omkring med sin fyrhjuling.

Man börjar med att sätta ihop en egen fyrhjuling. Medan man kollar in olika delar får man hjälp av en röst som berättar lite om urval och sammansättning. Beroende på de delar som man väljer kan du få din hoj att bli lite vassare på freestyle genom att offra lite racingegenskaper eller tvärt om. Dessutom låser man upp fler delar under spelets gång och det blir en del tid i garaget för att finslipa sitt åk.

Sedan står man i startfältet och väntar på att få släppa lös sitt hemmabygge mot 15 datorstyrda motståndare. Dessa motståndare är dock mest i vägen för dig och saknar något som får dem att kännas som ordentliga motståndare, lite som mobila hinder. Men det gör inte så mycket, för det är banorna och inte datoriserade motståndare som står för utmaningen. Här gäller det att fatta sina beslut snabbt som attan så man landar säkert och kan ro hem förstaplatsen. Genom att utföra olika trick medan man hoppar i hissnande backar fyller man på din “thrill bar”. Ju mer man fyller mätaren, ju häftigare trick kan man göra och det finns en hel drös, över 70 olika. Hamnar man lite efter kan man använda sin boost, men detta minskar din thrill bar. Sparar man sin boost och fyller mätaren kan man utföra specialtrick. Här får man planera lite och detta system tycker jag funkar riktigt bra.

Man kan också köra enstaka banor mer inriktade på antingen “Races”, “Sprint” eller “Freestyle”. Race är en vanlig tävling där först i mål av 16 åkare gäller. Sprint är som race, bara det att banorna är kortare och spelandet blir mer intensivt. I freestyle handlar allt om trick. Dessutom måste man här se till att man hela tiden har bensin i tanken så att man kan fullfölja loppet genom att plocka upp bonusar som finns på banan.

Ett minus med Pure är att man inte kan spela split screen, det vill säga med en kompis på samma skärm. Enda sättet att spela flera stycken samtidigt är via Xbox Live.

Pure är snyggt och snabbt, men saknar möjligheten att spela splitscreen men en polare. Ett fåtal gånger verkar också laddningstiderna efter en vurpa vara lite sega. Gillade man SSX Tricky och Excite Truck är Pure definitivt värt pengarna.

Det Bra

  • Snyggt
  • Fartfyllt
  • Garaget

Det Dåliga

  • Ingen splitscreen
  • Laddningstider
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi