Puzzle Puppers

Av i i Recensioner, 5 Mer

Puzzle Puppers

Att taxar är långa hundar vet de flesta redan om, men det är inget mot de viga hundarna i Puzzle Puppers.

Du har en eller flera hundar på en spelplan. De ska ta sig till sin älskade matskål. Det är bara ett problem, deras bakdelar är som fastlimmade i marken. Det blir att sträcka ut taxarna till dess de når sina skålar. Detta samtidigt som man glufsar i sig alla saftiga köttben som finns på planen.

Nu uppstår ytterligare ett problem. Man kan inte gå rakt igenom en hund. Därför gäller det att snirkla hundarna (eller hunden) runt planen så att man når matskålarna utan att slå knut på sig själv eller andra hundar.

Så är det på de enklaste banorna. Efterhand som man spelar införs nya hinder och hjälpmedel. Ett exempel är tunnlar. Hoppa ner i en tunnel och din hund förflyttas automatiskt till tunnelns ände. Ett annat exempel är minifloder. De drar med sig hunden vare sig du vill eller inte. Om du behöver korsa en flod finns dock ett alternativ – låt en annan hund fungera som fördämning så att du kan korsa floden utan att dras med av strömmarna.

Puzzle Puppers är ett spel som passar mycket bra som bärbart spel, och givetvis även stationärt. Man kan sitta och spela igenom några banor då och då när man har en stund över. Banorna är dock mycket ojämna. Man kan stöta på en riktigt klurig bana för att i nästa stund stöta på något som känns som en nybörjarbana.

Grafiken är mycket enkel. De långa hundarna är gulliga i fyra klara pastellartade färger. Däremot tycker jag att musiken är förfärlig. Fast det är nog mest min musiksmak som kolliderar med det försök till pampig filmmusik som finns i Puzzle Puppers. Spelet bjuder också på ett mycket enkelt gameplay. Det finns ingen lärodel, men själva spelandet är så pass enkelt upplagt att man snabbt räknar ut vad som ska göras.

Trots ganska många nivåer spelar man igenom Puzzle Puppers rätt fort. De flesta banor är inte alltför svåra, men det finns en del som verkligen kräver tankekraft. Puzzle Puppers bjuder på ett enkelt gameplay som alla lätt kan komma igång med.

Det Bra

  • Många nivåer (80 st)
  • Enkelt gameplay
  • Passar bra bärbart

Det Dåliga

  • Inget djup
  • Ojämn svårighetsgrad
  • Musiken
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi