Rally Fusion: Race of Champions

Av i i Recensioner, 2 Mer

Rally Fusion: Race of Champions

En ordentlig åktur avnjuts på just det väglag som råder nu över hela vårat avlånga rike, nämligen isigt. I brist på att jag själv inte äger någon fyrhjulsdriven rallykärra så har jag tagit mig an detta bilspel och hoppas på att få slingra mig likt en ål på vägarna. Tyvärr har jag inte blivit erbjuden någon snö än så länge så jag får hålla till godo med värmebölja och sand.

Som alla andra rallyspel så gäller det alltså att gasa så gott det går och hålla tillbaka på bromsandet för att komma i mål först. Det verkar finnas en hel del olika alternativa spelarlägen, jag är däremot enbart intresserad av att få komma igång snabbt. Listan över tillgängliga bilar är till en början inte alltför mycket att hänga i julgranen, vad sägs om bilar som Opel Kadett GSi, Ford Escort Mk1 eller den första modellen av Toyota RAV 4? Det här är riktiga skitbilar i min synvinkel, det ska vara värsta tänkbara rallybilarna med stora dumpventiler och mycket trim under huven! När jag börjar skymta en Subaru Impreza kan vi börja snacka. Nog för att det finns någon enstaka ordentlig bil från början men vad jag försöker säga är att dessa sönderrostade bilar som vid det här laget säkert rullat 50,000 mil har gjort sitt och bör ersättas av något nytt och fräscht.

Det här känns som att spela Micro Machines, känslan har de glömt kvar i fabriken. Det går inte att få upp ordentliga kronhäng genom kurvorna så det känns mer som att ta en lektion med körskolan än att köra riktigt rally. Bilarna knarrar och gungar längsmed banorna, dumpventilerna till turbon låter som det gör i en gymnastiksal när skor slår mot golvet… ni vet så där ischhh, oschhh. Frågan är ju sen hur kartläsarens psykiska tillstånd är? För det första så kan han ibland upplysa dig om att det verkligen kommer en skarp kurva när man redan är inne i den sen har han ett temperament som är av en annan värld. Repliker som ”You wrecked the f*****g car!” är inte allt ovanliga att få höra!

Bra mycket roligare än så här har jag haft den senaste tiden. Colin McRae 3 är väl det senaste tillskottet av rallyspel som är riktigt roligt, trots en del brister så är det åtminstone ren rallykänsla i det. Rally Fusion klarar i alla fall jag mig gott och väl utan, förutom att körkänslan och utbudet av bilar är undermåligt så är även banorna bra mycket längre än vad konkurrenternas banor är. Att lyssna till 5000 varv på femmans växel i 2 minuter är mer än bara tjatigt, det är ren tortyr!

Gamla skrothögar till bilar, för långa banor och dålig körkänsla… vad mer kan jag säga än att det finns bättre spel än så här?

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi