Rapoo MT550 Multi-Mode Wireless Mouse

Av i i Recensioner, 3 Mer

Rapoo MT550 Multi-Mode Wireless Mouse

Rapoo MT550 kan anslutas till datorn via en USB-dongel, men också till exempelvis en surfplatta eller mus via Bluetooth.

Det finns möss som passar datorn och möss som kan ansluta till diverse andra enheter via Bluetooth. Rapoo MT550 har inbyggt stöd för båda delarna. Man kan ansluta datorn via en liten dongel ansluten till USB-porten, men också upp till tre enheter via Bluetooth (version 3.0 eller 4.0). På undersidan sitter en brytare med vilken man byter mellan dator och de tre Bluetoothenheterna. Dessutom finns en knapp för att para ihop musen med Bluetoothenheten, en process som gick smärtfritt på de enheter jag testade.

MT550 drivs med två vanliga AAA-batterier – den har alltså inget inbyggt batteri. Tolv månaders batteritid utlovas. Musen är ganska liten och ergonomiskt utformad. Ergonomin blir dock inte perfekt på grund av musens storlek. Jag, som normalt använder handflategrepp, fick använda ett mellanting mellan handflate- och klogrepp för att bekvämt använda MT550.

Eftersom musen har utbytbara batterier blir den ganska tung i förhållande till sin nätta storlek. Att flytta en mus utan att flytta muspekaren innebär att man lyfter musen. Det vet alla som använder datormöss. Det är svårt att lyfta hela MT550 då den är baktung, utan bakändan släpar i musmattan. Det i sin tur innebär att man måste lyfta framändan lite mer än vad man normalt gör med en mus. Det är inte perfekt rent ergonomiskt.

MT550 har sex knappar – standard höger och vänster, hjulknappen samt två tumknappar. Därtill finns en DPI-switch som sitter bakom mushjulet. DPI kan ändras i fyra steg från 600 DPI upp till 1 600 DPI.

Rapoo MT550 är en trevlig bekantskap. Det är bekvämt att kunna använda musen till flera enheter och det är enkelt att byta enhet. Musen är liten vilket ger en inte helt perfekt ergonomi, men MT550 är ändå skön att använda.

Det Bra

  • Upp till fyra enheter – dator + tre Bluetooth
  • Enkelt att byta enhet
  • Liten och nätt

Det Dåliga

  • Tung
  • Måste lyfta musen ganska högt för att rörelsen inte ska registreras
  • Inget inbyggt batteri
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi