Razer Kraken Gaming Headset for Xbox One

Av i i Recensioner, 3 Mer

Razer Kraken Gaming Headset for Xbox One

Razers nya headset kan inte bara användas till din Xbox One utan även till alla apparater med en vanlig 3,5 mm plugg såsom datorn eller teven.

Designmässigt är Razer Kraken for Xbox One ganska neutral. Hela headsetet är svart med undantag för sladden som läckert står ut i sin gröna färg. Intrycket av headsetet är dock att det är lite plastigt. Bågen och muffarna är vadderade och klädda med konstläder. Dock är vadderingen på bågen ganska tunn, men jag har trots det inte fått ont. Däremot trycker headsetet en del mot öronen. Jag har lite utåtstående öron och jag fick ont efter ett par timmars spelande. Därför är Razer Kraken for Xbox One inte det mest komfortabla headset jag använt, men det är fullt okej.

Mikrofonen kan vridas så att den fälls helt uppåt när den inte används. I ändläget hörs ett klickande ljud varvid mikrofonen stängs av. För att starta mikrofonen igen är det bara att dra ner den mot munnen. Det här låter som en lysande funktion. Det finns dock ett problem – fäller man upp den så högt så kan den, om man böjt mikrofonen mycket, slå i huvudet. Mikrofonen kan också böjas på ett mycket flexibelt sätt så att den hamnar i ett bra läge framför munnen. Mikrofonljudet är för övrigt riktigt bra. Det är tydligt och håller en del brus och störande ljud borta.

Sladden har en standard 3,5 mm plugg vilket gör att du kan använda den till allt som har en sådan utgång – det mesta med andra ord. Du kan alltså koppla in den i din dator eller i stereon. För att koppla in den i din Xbox One använder du den medföljande audio kontrollenheten som du kopplar in i nedre delen av handkontrollen. Denna kontrollenhet har separat volymkontroll för chat och spel samt en muteknapp för mikrofonen.

Ljudkvaliteten hos Kraken for Xbox One är okej, men definitivt inte perfekt. Jag hade väntat mig lite bättre ljud för det priset. Det är mest basen som fått sig en törn vilket är lite förvånansvärt med tanke på att headsetet har ett högtalarelement om 40 mm. Den klena basen gör att ljudet i skjutarspel blir lite mindre maffigt.

Jag är lite, fast bara lite, besviken på Razer Kraken Gaming Headset for Xbox One. Jag hade förväntat bättre bas och dessutom klämmer headsetet på mina öron vid längre spelsessioner. Trots det är headsetet hyfsat prisvärt.

Specifikationer

Headphone features
Optimized weight for extended wear
Closed ear cup design for maximum comfort
Frequency response: 20 – 20,000 Hz
Impedance: 32 Ω at 1 kHz
Sensitivity (@ 1 kHz, 1 V / Pa): 110 ± 4 dB at 1 kHz Max
Input Power: 50 mW
Drivers: 40 mm, with Neodymium magnets

Microphone features
Frequency response: 100 – 10,000 Hz
Signal-to-noise ratio: 50 dB
Sensitivity (@ 1 kHz, 1 V / Pa): -42 ± 3 dB
Pick-up pattern: Unidirectional

Audio Control Unit features
Proprietary port for connection to the Xbox One Controller
Dedicated volume control and mute button
Individual controls for game and chat volume

Det Bra

  • Funkar nästan till allt
  • Bra kontrollenhet
  • Mikrofonen stängs av när den falls uppåt

Det Dåliga

  • Basen
  • Klämmer på öronen
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi