Reality Fighters

Av i i Recensioner, 2 Mer

Reality Fighters

Fota dig själv. Ta så ett foto på din chef. Sen är det bara att sätta igång och spöa upp chefen. En riktigt kul idé. Läs vår recension över Reality Fighters så får du facit över resultatet.

Jag är ingen fightingspelare men jag såg trots det fram emot att få testa Reality Fighters. Det lät som en riktigt kul idé att få spela med sig själv mot andra människor (eller varför inte en katt?) på arenor hämtade ur verkligheten.

Jag har precis testat BlazBlue: Continuum Shift Extended och då det visade sig vara ett riktigt bra spel fick jag blodad tand att spela mer. Reality Fighters bjuder dock inte alls på samma seriösa fighting som BlazBlue-spelet utan känns mycket som en plojgrej. Fast ett sådant spel kan ju också vara riktigt kul. Ett spel behöver ju inte ta sig själv på allvar utan med humor kan man komma långt.

Det första man ska göra i Reality Fighters är att välja karaktär att spela med. Det finns några i spelet men hela nöjet ligger i att skapa egna spelare. Så använd någon av Vitans kameror och ta ett kort på ditt ansikte eller någon annans. Sen omvandlar spelet ansiktet till ett tredimensionellt huvud. Resultatet? Jo, det varierar, men det kan bli riktigt kul resultat. Förse sedan ditt huvud med en kropp. Det behöver inte vara en muskelknutte utan det finns ölmagar också. Förse kroppen med hår och andra grejer såsom långa kaninöron så har du en inte alltför seriös spelkaraktär som kan vara riktigt kul. Välj sedan motståndare – antingen en nyskapad sådan eller någon av spelets. Så varför inte använda din värste ovän och spöa skiten ur honom?

Välj sedan arena, antingen någon av spelets eller någon ur verkligheten. Du kan exempelvis fightas i mikron eller på vardagsrumsbordet. Så till själva spelandet, vilket givetvis är det viktigaste i ett fightingspel. Tyvärr har utvecklarna misslyckats kapitalt med detta. Fightingen är stel, tråkig och helt oinspirerande. Botten med andra ord. Det värsta är dock kameran. Jag trodde i min enfald att en bärbar konsol var just det – bärbar. Men i Reality Fighters måste du hålla konsolen fixerad. Vinklar du konsolen så ändras även spelvyn. Det var en kul grej i kanske en minut, sedan enbart en irriterande gimickgrej.

Reality Fighters är en liten uppvisning i hur man kan använda några av PS Vitans finesser i spel. Tyvärr fungerar det inte speciellt bra utan spelet är mest irriterande och jag ville tidigt kasta iväg det men tvingades spela för att kunna skriva en recension över eländet. Jag har bara ett råd – undvik!

Det Bra

  • Riktigt kul idé...

Det Dåliga

  • ...som misslyckas kapitalt
  • Kameran
  • Trist
  • Enbart gimickgrej
  • Uruselt ljud
2

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi