Resident Evil: Revelations 2

Av i i Recensioner, 8 Mer

Resident Evil: Revelations 2 – Episode 1

Capcom provar det relativt populära konceptet med episodbaserat spel. Resident Evil: Revelations 2 kommer att släppas i fyra episoder. Nu är ettan här.

I den första episoden av Resident Evil: Revelations 2 får vi följa fyra personer – Claire, Moira, Barry och Natalia. De hamnar, två och två, på någon sorts experimentell anordning där allt gått snett. Känns det igen att ett gäng muterade varelser härjar i anläggningen? Mutationer är ju grundplåten i alla Resident Evil-spel.

Resident Evil: Revelations 2 är ett survival horror-spel, alltså överlevnadsskräck. Fast i spelet är det mycket ojämnt med otäckingar. Ibland finns det inga alls, ibland få och ibland vimlar det av dem. Det gör att man egentligen aldrig känner sig säker och därför riskerar man att rädslan sitter kvar under huden hela tiden med några få andrum. Fast, jag tycker att det först var i slutet av episoden som det började kännas läskigt. Detta inte bara för att monstren blivit tuffare utan även därför att man lyckats bättre med ljudeffekterna och framför allt med musiken – den kröp verkligen under skinnet på mig.

De båda personerna i de två paren kompletterar varandra på ett bra sätt. Exempelvis har Natalia, som för övrigt bara är en liten flicka, ett sjätte sinne som gör att hon kan se vart otäckingarna finns – och då även genom väggar. Det passar bra ihop med tuffingen Barry som har kappsäcken full med skjutvapen. Likaså passar Claire och Moira bra ihop där Moira, som vägrar använda vapen, kan blända monstren och sedan kan Claire lätt attackera.

Hur är då Resident Evil: Revelations 2 Episode 1 som spel? Jo, jag satt länge och gäspade. Det var egentligen inte förrän i slutet av spelet som spelet lossnade från den isvak som det kändes att det hamnat i. Det blev miljöombyte från den i början mycket enformiga miljön, och man slapp de tråkiga korridorerna och som sagt blev spelet mer skrämmande. Dessutom tyckte jag att paret Barry och flickan Natalia var mer spännande att spela som än Claire och Moira.

Tempot i Resident Evil: Revelations 2 är långsamt vilket inte är någon nyhet för ett Resident Evil-spel. Det tillsammans med att jag till en början inte fann episod 1 speciellt skrämmande gjorde att jag länge satt och funderade på om jag verkligen skulle komma att känna mig sugen att spela fler episoder. Men, slutet ändrade allt. Nu har jag ett sug efter tvåan, men som helhet kan jag inte ge den första episoden av Resident Evil: Revelations 2 högre betyg än en svag sexa. Behöver jag nämna att denna episod inte är speciellt lång? Jag, som är mycket långsam när jag spelar, klarade episoden på två och en halv timme.

Det Bra

  • Slutet är bra
  • Intressanta par
  • Natalias förmåga att se monstren

Det Dåliga

  • Ojämn kvalitet
  • Inte skrämmande förrän i slutet
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Nu kan du spela igenom de båda The Incredible-filmerna tack vare att de danska plastbitarna återigen fått liv av TT… https://t.co/XqmYU1qRKB
Är det inte lite bökigt att som en liten skalbagge rulla runt på en stor kula? Jo, men det är nödvändigt om man ham… https://t.co/nOCcW3eHFP
Med aktiv brusreducering och tre mikrofoner är Jabra Elite 65e ett riktigt bra val för den som behöver ett headset… https://t.co/PYc5Ao8ZJG