Ridge Racer 2

Av i i Recensioner, 2 Mer

Ridge Racer 2

Namco Bandai gillar racingspel. Speciellt till PSP. Förra veckan testade jag MotoGP från samma utvecklare. Tidigare Ridge Racer. Nu kommer uppföljaren, Ridge Racer 2.

För väldigt länge sedan spelade jag mycket Sega Rally. Jag älskade hur man tog kurvorna (något smått orealistiskt) och hela körkänslan. På något sätt kändes det som man driftade igenom alla svängar och grepp var inte på frågan i det här fallet. Nej, jag vet inte vad det är som gör det men bilspel, med mycket arkadkänsla, är en gammal ”favorit” som sällan dyker upp nuförtiden. Efter att ha spelat igenom Project Gotham Racing-spelen, som förövrigt tillhör de mest seriösa bilspelen på marknaden (tillsammans med GT-serien), har mitt bilspelsintresse svajat till och från. Vad det beror på vet jag inte, men det känns som att det har kommit alldeles för seriösa bilspel det senaste.

När jag för några månader sedan testade min polares PSP med Ridge Racer insatt blev jag dock lite småförbryllad och förvånad över hur charmad jag kunde bli av ett så, till konceptet, enkelt spel. Det var inte första gången jag testade ett Ridge Racer-spel men å andra sidan hade jag nästan glömt av spelserien innan jag la vantarna på PSP-versionen av spelet.

Nu har uppföljaren till Ridge Racer kommit till PSP med det originella namnet Ridge Racer 2. Vad kunde jag göra annat än att slita till mig det och sätta mig ner och spela?

Ridger Racer 2 till PSP är ett relativt bra och underhållande spel. Gillar man de här lite mer klassiska arkadbilspelen borde man ganska snabbt tycka om spelet. Det är inte särskilt krävande och det känns som man spenderat flera timmar med spelet redan efter 3 minuter, då man ungefär lär sig kontrollen på den sistnämnda tiden. Ridge Racer-spelen passar förvånansvärt bra på det bärbara formatet. Det är kanske inte så konstigt i och för sig?

Ett sådant här bilspel är inget man sitter och spelar flera timmar i sträck i tv-soffan. Man avverkar ett par minuter under bussresan till jobbet och sedan kanske några till under lunchrasten. Under dessa minuter har man dock en riktigt rolig stund, i alla fall jag, men jag skulle nog inte rekommendera detta spelet till inbitna Project Gotham Racing- eller Gran Turismo-fans då detta känns som ett så olikt spel man kan komma de två sistnämnda spelserierna, fastän de tillhör samma genre.

Ridge Racer 2 är ett hyfsat snyggt spel. Jag ska nog säga ett tillräckligt snyggt spel. Det är verkligen inget spel man blir trollbunden vid när det kommer till grafiken men man kan inte klaga heller. En annan nackdel, kanske den som tynger ner mitt betyg, är att jag inte märker särskilt stor skillnad från föregångaren. Jag hade svårt att märka skillnad på de två spelen förutom självaste banorna. Nja, jag tycker nog att Namco hade kunnat lägga lite mer tid på att försöka förnya spelet mer än att trycka om UMD-disken med annan titel och några nya banor.

Det Bra

  • Roligt på bussen

Det Dåliga

  • Tråkigt i längden
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi