Ringarnas herre, Slaget om Midgård 2: Häxkungens tid

Av i i Recensioner, 2 Mer

Ringarnas herre, Slaget om Midgård 2: Häxkungens tid

En expansion till Slaget om Midgård 2 har kommit ut som bär namnet Häxkungens tid. Denna gång får vi möjlighet att spela som Häxkungen av Angmar och hjälpa honom att öka sin makt i Midgård. Ni som har läst de svenska översättningarna av Tolkiens verk eller för den delen läst de svenska undertexterna till filmen känner kanske Häxkungen under namnet Häxmästaren. Möjligen har hans titel ändrats till nyöversättningen av trilogin.

I Slaget om Midgård 2 fick vi uppleva slag som utspelades parallellt med handlingen i Tolkiens bästsäljande triologi men i expansionen är det istället slag som inträffade ett drygt millenium tidigare. I kampanjen spelar vi som Häxkungen av Angmar när dennes makt växer och han för sitt krig mot Dunedain i norr, alltså Aragons förfäder.

I expansionen finns en ny fraktion ”Angmar”. I denna fraktion finns nya hjältar (bland annat Häxkungen själv), enheter och byggnader men även de ”gamla” fraktionerna har fått nya eller reviderade enheter och byggnader.

Den nya kampanjen ger en del speltid men kunde gärna varit längre. Den är kanske inte så omfattande som man kan förvänta sig av en expansion men å andra sidan var grundspelet inte heller så långt. Kampanjen engagerar i vart fall och historien berättas på ett bra sätt. Helt i stil med grundspelet. Grafik och ljud håller samma klass som i grundspelet. Det vill säga helt ok men inte mer än vad man kan förvänta sig av ett spel som detta.

Gillar man strategi av det mer seriösa slaget så har även det RISK-liknande spelläget Ringens Krig uppdaterats något. Bland annat så har två nya scenarion tillkommit och indelningen av kartan har reviderats.

Omdöme
Jag tycker att historien om Häxkungens krig i norr passar väldigt bra som expansion till Slaget om Midgård. De som kommer få mest ut av att spela är antagligen inbitna Tolkien-fantaster men även de som fastnat för grundspelet och vill ha mer av samma sak har något att hämta. Letar man bara efter ett bra strategispel så finns det säkert andra alternativ som är mer intressanta.

Det Bra

  • Mer av Tolkiens värld
  • Mer bra aktionstrategi

Det Dåliga

  • Kunde varit mer omfattande
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi