Roccat Noz

Av i i Recensioner, 3 Mer

Roccat Noz

Roccats nya headset tillhör budgetsegmentet och är ovanligt lätt. Är det bra för längre spelsessioner?

Roccat Noz har en ganska anonym och minimalistisk design utan onödigt lull lull. De är helsvarta med loggan på utsidan. Roccat har valt att helt slopa led-belysning. Kabeln är tvinnad och mjuk. Den är hela 2,4 m lång och kan anslutas till datorer med separata anslutningar för mikrofon och ljud samt, via en Y-kabel, till sådana som enbart har en 2,5 mm audioplugg. Tyvärr är kabeln i längsta laget för exempelvis en mobil eller bärbar Nintendo Switch. Det blir en faslig massa sladd att hålla reda på. Det finns ingen separat fjärrkontroll på sladden utan volymkontroll och avstängningsknapp för mikrofonen sitter lättillgängligt på vänster kåpa.

Noz väger bara 210 gram. Det är ganska lätt i jämförelse med många konkurrenter och visst märks det. Det är inget headset som tynger på huvudet precis vilket är skönt vid längre användningstider. Komforten får fullt godkänt. Headsetet sitter lagom hårt mot huvudet och såväl bygel som kåpor är vadderade med tyghölje. Skönt och man svettas inte lika mycket som med PU-läder, men samtidigt släpper det igenom lite mer ljud. Kåporna är ledade i sidled samt inåt och utåt vilket gör att de omsluter öronen väl. Bygeln kan justeras med en aluminiumbygel.

Ljudkvaliteten är kanske lite bättre än förväntat med tanke på prislappen. Det känns som om Roccat med flit tagit bort belysningen för att kunna hålla ljudkvaliteten på en hyfsad nivå. Basen är dock lite klen. Jag hade förväntat mig mer av ett headset med 50 mm element. Mellanregistret är klart och tydligt. Diskanten har en något metallisk klang, men är trots det fullt godkänd.

Mikrofonen är avtagbar vilket är bra. Armen är så pass flexibel att det inte är några problem att få den rätt framför munnen. Ljudkvaliteten är hyfsad även om den kunnat sortera bort bakgrundsljud bättre.

Roccat Noz håller god budgetkvalitet, har bra komfort, god byggkvalitet och ett ljud som är något bättre än jag förväntade. Den irriterande långa sladden är bra för stationära datorer men ett aber för bärbara enheter.

Det Bra

  • Bra ljud för prislappen
  • God komfort
  • Minimalistisk design

Det Dåliga

  • För lång kabel för bärbara enheter såsom mobiler
  • Något metallisk diskant
  • Klen bas
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi