Roccat Renga Boost

Av i i Recensioner, 6 Mer

Roccat Renga Boost

Om du klarar dig utan den senaste LED-tekniken och letar efter ett par prisvärda hörlurar kan Roccat Renga Boost vara ett alternativ.

Roccat Renga Boost kostar i dagsläget 600 – 700 kr. För det priset kan man inte räkna med toppkvalitet, men Roccat har gjort allt för att leverera att så bra hörlurar som möjligt. Man har bland annat avstått LED-belysning för att fokusera på ljudet istället.

Roccat Renga Boost är av typen over ear med öppna kåpor. Det innebär att kåporna omsluter öronen. Att de är öppna gör att kåporna inte är täta. Kåporna är faktiskt så pass öppna att man ser rakt igenom dem. Öppna kåpor ger mindre svett för den som plågas av det. Samtidigt hörs mer av omgivande ljud och ljudet i kåporna kan störa omgivningen. Dessutom minskar bastrycket med öppna kåpor. I gengäld får man mer rymd åt ljudet.

Designmässigt tycker jag att Roccat Renga Boost både inger ett visst kvalitativt intryck och ett budgetintryck. Kåporna är ledade uppåt och nedåt men inte i sidled. Byglarna är dock så pass lösa att de kompenserar för avsaknaden av leder i sidled. Trots det lyckas jag inte få hörlurarna att sitta perfekt. Det finns två byglar över huvudet samt ett huvudband som är av ett ganska plastigt material. Den saknar vaddering.

Mikrofonens konstruktion är inte den bästa. Den går att vika uppåt vilket är bra, men den är mycket stel vilket gör det svårt att placera mikrofonen i önskbar position vid munnen.

Sladden är ganska lång, men väldigt stel. Den gör definitivt inte mig glad utan känns ofta i vägen. Det finns en inbyggd fjärrkontroll med volymkontroll och avknapp för mikrofonen. Kabeln har två kontakter för ljud respektive mikrofon. Det medföljer dock en Y-kabel som gör att hörlurarna även kan anslutas till mobiler, Nintendo Switch, Playstation 4 med flera plattformar.

Ljudmässigt överraskar Roccat Renga Boost med ett luftigt ljud. Det påstås att hörlurarna håller studiokvalitet vilket dock är att ta i. Basen är något klen vilket inte är så konstigt med tanke på de öppna kåporna. Mellanregistret är riktigt bra. Fotsteg, röster och de flesta instrument hörs bra. Diskanten får också godkänt med tanke på prislappen men den känns något avhuggen.

Mikrofonen fungerar bra. Man hörs klart och tydligt om än något lågt. Volymen behöver höjas något. Mikrofonen filtrerar bort en hel del bakgrundsljud men jag har inte kunnat testa den i riktigt bullriga miljöer.

Roccat Renga Boost får nog räknas tillhöra övre budjetsegmentet. Som sådant får man bra ljud även om basen är något klen. Komforten är ganska bra, men inte perfekt. Det är speciellt kåporna som kunde ha varit skönare. Tänk på att Roccat Renga Boost saknar LED-belysning.

Det Bra

  • Bra ljud för pengarna
  • Hyfsad komfort

Det Dåliga

  • Bygeln över huvudet
  • Mikrofonens konstruktion
  • Sladden är styv
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi