Rubik’s Puzzle World

Av i i Recensioner, 2 Mer

Rubik’s Puzzle World

De flesta har säkert suttit och pillat på Rubik’s kub och försökt få varje sida av kuben likfärgad. Själv har jag aldrig lyckats luska ut hemligheten bakom denna irriterande, men ändå så vanebildande skapelse. Nu har jag svaret. Det är inte mig det är fel på, utan det är att de små, färgade kuberna (kubisar) som den stora kuben besår av som varit ute på vift.

Varje sida av kuben består, som alla vet, av nio mindre, färgade kuber. Dessa kubisar är som små barn. De behöver ledsagas för att lära sig om livet så att de hamnar rätt här i livet. Det är det som Rubik’s Puzzle World handlar om. I nio pusselspel ska du göra livet enklare för de vilsna kubisarna.

Du möter kubisar i labyrintformade banor där de blir skraja för främmande kubisar om de blir ensamma. Det gäller att styra kubisarna till sina hem. I ett annat spel kan du byta färg på de olika sidorna på kubisarna. Även här gäller det att leda kubisarna hem genom labyrintformade banor. Kubisarna fastnar om de stöter på en ruta med samma färg som dom själva och vissa rutor gör så att kubisarna byter färdriktning.

I ytterligare ett pusselspel gäller det att skapa formationer av kubisarna så att de passar in i olikformade hål i väggen. I spelet Switch gäller det att foga samman så många kubisar med varandra som möjligt. Du som gillar musik får kanske ditt lystmäte tillgodosett med Compose. I det spelet ska du nämligen komponera korta musikstycken.

Slutligen har vi den ultimata utmaningen, att klara Rubik’s kub. Om du aldrig klarat den förut så har du chansen nu. I sju steg förklaras nämligen hemligheten bakom kuben och hur du ska tänka för att klara den.

Rubik’s Puzzle World är ett riktigt trevligt pusselspel. Det är utmanande att lära de små kubisarna om livet utanför Rubik’s kub. Pusselspelen är välgjorda och kräver en hel del tankeverksamhet. Det kunde dock ha varit något fler pusselspel och dessutom hade jag gärna sett jämnare kvalitet mellan spelen.

Det Bra

  • Utmanande
  • Gulliga kubisar
  • Man får veta hemligheten bakom Rubik’s kub

Det Dåliga

  • Något få pusselspel
  • Ojämn kvalitet mellan spelen
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi