Runaway 2: The Dream of the Turtle

Av i i Recensioner, 2 Mer

Runaway 2: The Dream of the Turtle

Äventyrsgenren peka och klicka är inte död. Brian tar med dig på ett äventyr bland fulla lemurer och mystiska militärer.

Det som skulle vara en underbar flygtur över en vacker ö visade sig snart bli en mardröm. Den gamle, skruttige piloten dör och helt plötsligt står Brian och Gina utan pilot. Gina får på sig en fallskärm och blir utkastad av Brian över en sjö. Brian kraschar däremot i djungeln.

Ganska snart visar det sig att allt inte står rätt till på ön. Den militära närvaron tycks vara massiv. De flesta människor har evakuerats. Det finns bara några enstaka människor kvar, däribland en läcker, kvinnlig bartender och en mystisk munk. Allt eftersom Brian nystar i trådarna tätnar mystiken. Trots det griper inte spelet tag i mig. Spelet går snarare på tomgång. Det är lite segt.

De klassiska äventyrsspelen enligt modellen peka och klicka är nästan en utdöd genre. Pendulo Studios väcker nu liv i denna slumrande genre. Det gör dom med ett färgsprakande tvådimensionellt spel. Att spela igenom ett peka och klicka äventyrsspel är ofta tålamodsprövande. Det gäller att hitta allt i omgivningen och stå ut med långa konversationer. Så är det även i Runaway 2: The Dream of the Turtle.

Att hitta grejer och veta vem man ska prata med är emellertid mycket enkelt. Stora tydliga symboler visar var det finns något intressant. Förstoringsglaset visar var grejen eller personen finns. Om man vänsterklickar får man information av Brian om vad han ser. Genom att högerklicka får man sedan upp en pratbubbla eller en hand. Någon närmare förklaring av dessa lär inte behövas. En klurighet är givetvis vad du ska använda grejerna till. Vad använder man en lemur till, eller en mekanisk pissande hund eller ett par snöskor? Dessutom måste du ibland gå tillbaka till ställen du redan varit på.

Som jag redan sagt är Runaway 2: The Dream of the Turtle ett riktigt färgsprakande spel. Visst är grafiken gammalmodig, men det gör ingenting i den här typen av spel. Grafiken påminner om färgglada serier med snygga, stilistiska karaktärer. Eftersom det är mycket, mycket prat igenom spelet så är det tryggt att rösterna är, om inte bra så åtminstone hyfsade.

Jag är lite kluven inför Runaway 2: The Dream of the Turtle. Spelet griper inte tag i mig samtidigt som jag inte tycker att det är dåligt. Det är inget spel jag skulle köpa, men för er som diggar den här typen av spel kan det kanske vara ett efterlängtat spel.

Det Bra

  • Härlig grafik
  • Enkelt att hitta grejer som behövs
  • Hyfsade röster

Det Dåliga

  • Segt
  • Mystiska saker som inte är helt självklara vad dom ska användas till
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi