Sandberg Eliminator Mouse

Av i i Recensioner, 4 Mer

Sandberg Eliminator Mouse

Sandbergs nya mus säljs till ett attraktivt pris. För dess låga pris fås en spelmus som bland annat glimrar i olika färger.

Många spelmöss på marknaden tycks tävla i antalet funktioner. Sandberg går en annan väg med sin nya mus Eliminator. Koppla in USB-kontakten i datorn och du är färdig att köra. Det behövs ingen speciell programvara. Här finns inga makron eller avancerade möjligheter att konfigurera musen.

Trots att Sandberg dragit in på finesser så är musens mest påfallande drag en LED-belysning som lyser upp stora delar av musen. På ett riktigt läckert sätt växlar belysningen färg. Det tillsammans med en lyckad formgivning gör Sandberg Eliminator Mouse till en synnerligen snygg mus.

Musen är rak och passar därför i båda händerna. Fast om du är vänsterhänt hamnar tumknapparna på fel sida av handen. Dessa tumknappar sitter bra placerade, om du är högerhänt vill säga. De är, precis som standardknapparna behagliga att använda. Hjulet har också försetts med en knapp.

Därtill finns en knapp bakom mushjulet. Den sitter lite väl långt från mushjulet för min smak. Med denna knapp ändrar man musens DPI i fyra steg från 800 till 2400 DPI (800, 1200, 1600, 2400). För er som inte är insatta i DPI så rör sig muspekaren långsamt vid ett lågt DPI och fort vid ett högt. Precisionen är god vid lägre DPI, men muspekaren rör sig något, dock inte mycket, hackigt vid DPI 2400.

Det finns ytterligare en detalj som utmärker Sandberg Eliminator Mouse. I beskrivningen på Sandbergs hemsida kan man läsa: ”En välbalanserad platta på musens undersida garanterar superexakta rörelser.” En platta i metall för att vara exakt. Det gör inte bara att Eliminator blir stabil utan den är dessutom tung. För tung för min smak då det i längden blev tröttande att lyfta musen från musmattan. Jag fick ont i handleden. Om du däremot inte har som vana att lyfta musen så är Eliminator betydligt bättre.

Sandberg Eliminator Mouse är en billig mus, men för den skull inte dålig utan den inger ett bra kvalitetsintryck. Man får mycket mus för pengarna. Är man ute efter en enkel och väl fungerande spelmus kan Sandberg Eliminator Mouse vara ett bra val. Har du som vana, precis som jag, att lyfta musen då och då så skulle jag dock inte rekommendera Eliminator. För övriga är Eliminator skön att använda till såväl gaming som vardagligt bruk. Sandberg lämnar för övrigt fem års garanti vilket är mycket generöst. Det är svårt att sätta ett betyg på Sandberg Eliminator Mouse, men betyget stannar vid en sexa då musen är så tung.

Det Bra

  • Ganska skön att använda
  • God precision vid lägre DPI
  • Läckert utseende
  • Har nödvändiga grundfunktioner
  • Lågt pris

Det Dåliga

  • För tung
  • Jag blev trött i handleden efter ett tag
  • Något hackiga rörelser vid DPI 2400
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi