Sandberg Hailstorm Mechanical Keyboard

Av i i Recensioner, 3 Mer

Sandberg Hailstorm Mechanical Keyboard

Hailstorm är det danska företaget Sandbergs första mekaniska tangentbord som vi på GameElite testat.

Sandberg är inte det mest kända märket gällande spelrelaterade tillbehör. De har bland annat såväl tangentbord, möss och hörlurar i sitt sortiment under varumärket Sandberg EsportsEquipment. Hailstorm Mechanical Keyboard är ett läckert tangentbord med tuff design som inger ett kvalitetsintryck. Runt om tangentbordet finns olika detaljer som lyser snyggt i blått. Bottenplattan är av metall vilket gör tangentbordet tungt.

Tangentbordet har försetts med två separata handlovsstöd – ett för själva tangentbordet och ett för siffertangenterna – med ett glapp emellan. Ovanpå metallplattan finns en upphöjning av plast. Handlovsstöden är ursnygga, men opraktiska. Höger hand hamnar nämligen utanför handlovsstödets plastyta och ibland till och med mellan de båda handlovsstöden vilket suger ordentligt.

Varje tangent kan enskilt lysas upp med sju olika färger. Det utnyttjas dåligt eftersom det inte går att programmera tangenternas färger förutom att tända enskilda tangenter. Därutöver finns tio alternativa scheman för färgsättningen. Snake är ett läckert schema där tangent efter tangent lyses upp i en våg av olika färger. Ett annat läge är Rainbow där tangentbordet glimrar i vald färg. Det går dock bara att välja mellan sju färger plus en med blandade färger.

Det går att mappa om varje enskild tangent med valfri tangent, makro eller multimediafunktion. Makroredigeraren har stora begränsningar. Det går bara att spela in åtta tangenttryckningar. Mystiskt nog går det att lägga till fler tangenttryckningar i efterhand. Dessutom går det inte att spela in makrot i spelet utan inspelningen sker i tangentbordets styrprogram. En annan svaghet med styrprogrammet är att det bara går att lagra tre profiler.

Tangentbordet har försetts med blå brytare från Outemu. Jag hade faktiskt inte hört talas om detta företag och dess brytare. Brytarna är en kinesisk version av Cherry MX Blue, men är billigare. Outemu Blue är mer högljutt är Cherry MX Blue. Så om du letar efter ett tyst tangentbord är Sandberg Hailstorm Mechanical Keyboard inget jag rekommenderar. Det finns emellertid gummiringar i handeln som monteras på tangenterna varvid ljudet dämpas. Tangenterna tar ganska högt upp vilket är skönt. Man behöver inte trycka ner tangenterna i botten. Jag kunde inte märka några skillnader mellan tangenterna utan samtliga kändes på samma sätt.

Sandberg Hailstorm Mechanical Keyboard fungerar bra för både gaming och kontorsjobb. Det finns en hel del begränsningar, men överlag fungerar tangentbordet bra. Detta till ett vettigt pris. Dessutom får du hela fem års garanti på Hailstorm.

 

Specifikationer

– USB interface
– Cable length: 1.8 m
– 104 standard keys
– Outemu Blue mechanical switches
– RGB color for all keys (8 bit = 7 colors + off)
– Weight: 1400 g
– Dimensions: 47.8 x 21.65 x 4.22 cm
– With wrist rest

Det Bra

  • Brytarna fungerar bra
  • Snygg design
  • Bra prissättning
  • Fem års garanti
  • Hög kvalitet gällande såväl konstruktion som design

Det Dåliga

  • Högljutt
  • Handledsstödet borde vara bredare
  • Bara 3 profiler
  • Svag RGB-belysning
  • Makroredigeraren
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi