Sandberg Multi USB Charging Station

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sandberg Multi USB Charging Station

Har du många elektroniska prylar som behöver laddas samtidigt? Sandberg Multi USB Charging Station laddar upp till åtta prylar samtidigt.

Sandberg Multi USB Charging Station har sju vanliga USB-utgångar (USB-A) för laddning av mobiler, surfplattor och annan utrustning som laddas via USB (5 V). Dessutom har den en USB-C utgång som inte enbart klarar standard 5 V utan även 9 V, 15 V och 20 V.

Mobiler och surfplattor kan placeras i fack ovanpå laddaren. Det finns åtta fack med molnformade avgränsare av plast. Det är inte speciellt snyggt, men praktiskt. Övrig utrustning såsom hörlurar, högtalare med mera får placeras bredvid. Tänk på att det inte finns någon USB-sladd med i förpackningen.

USB-A utgångarna klarar 2,4 A vilket passar till bland annat surfplattor. De sju USB-A utgångarna klarar 8 A sammanlagt vilket gör att om du laddar flera enheter som kräver mycket ström samtidigt kan laddningstiden förlängas något. USB-C utgången är på max 30 W. Den klarar 3 A på 5 V, 3 A på 9 V, 2 A på 15 V samt 1,5 A på 20 V.

Jag testade laddningsförmågan genom att ladda följande utrustning samtidigt: två mobiler (en via USB-C), en surfplatta, en högtalare, ett bärbart batteri samt två hörlurar. Det gav ett behov av ungefär 10 A på USB-A. Jag mätte laddningstiden för de båda mobilerna. Mobilen som anslöts via USB-C hade normal laddningstid medan den som anslöts via USB-A tog ungefär 20 % längre tid att laddas fullt vilket var ungefär som förväntat eftersom laddningsstationen enbart klarar 8 A.

Har du ett behov av att ladda många USB-enheter samtidigt? Då är Sandberg Multi USB Charging Station ett bra alternativ. Den är visserligen inte speciellt snygg, men praktisk. Många portar, USB-C och en hög uteffekt är positivt. Negativt är att det är svårt att se lysdioderna som indikerar laddning.

Specifikationer

 • 1 x USB-C PD port: 30 W
  5 V / 3 A
  9 V / 3 A
  15 V / 2 A
  20 V 1,5 A
 • 7 x USB-A 5 V / 2,4 A, totalt max 8A
 • Input: AC 100 ~ 240 V / 50 ~ 60 Hz
 • Output: 72 W MAX
 • Storlek: 183 x 120 x 38 mm
 • Vikt: 350 g

Det Bra

 • Många portar
 • USB-C
 • Fack för mobiler och surfplattor

Det Dåliga

 • Svårt att se laddningsidikatorerna
 • Inte speciellt snygg
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi