Save the Ninja Clan

Av i i Recensioner, 5 Mer

Är du en speed runner? Är du en casual-spelare som spelar lite då och då? Oavsett vilket så kan du spela Save the Ninja Clan.

Save the Ninja Clan är ett sidscrollande plattformsspel. Du springer alltså från vänster till höger. Som ninja måste du rädda alla dina ninjavänner och dessutom samla pergamentrullar och uppgradera vapnet. Dessutom är det bra om du hittar de hemliga utrymmen som finns lite här och var. De innehåller ofta något kul. Som en variant av klassiska Pong.

I introsekvensen får du veta lite om ninjor. De kan inte simma eller klättra uppför trä. De dör om de skadas och kan då till och med explodera. Kulor, raketer, granater, spetsar, lava med mera är inget vidare. Så då vet man givetvis vad som väntar. Om ett skott träffar dig kan du hälsa hem och börja om banan från början. Räkna med mängder av hinder och snubbar som inte vill dig väl. Det kan vara sågklingor som åker runt i labyrintformade banor med röliga plattformar att hoppa mellan.

Många passager är svåra. Det kan vara knepigt att få till dem vid första försöket, men med främst rätt tajming går det. Blir det för svårt kan du ändra spelets hastighet vilket är alldeles förträffligt för nybörjaren. Å andra sidan går det även att öka farten till vad som blev alldeles för fort för mig. Det är däremot bra för de som söker en utmaning, eller de som är speed runners.

Grafiken är helt i retrostil och det finns inga videosekvenser utan exempelvis är introscenen textad. Grafiken är inte direkt supersnygg, men fyller sin funktion. Musiken och ljudeffekterna är även de okej. I den här typen av spel är kontrollen viktig. Jag spelade med en handkontroll och den var riktigt tajt. Det kändes som om det alltid var mitt fel och aldrig kontrollens om jag dog.

Save the Ninja Clan marknadsförs som ett spel för både casual-spelare och speed runners. Det tycker jag stämmer jättebra, mycket tack vare justerbar hastighet. Med tanke på att Save the Ninja Clan kostar under en dollar första veckan och inte mycket mer därefter så är spelet mycket prisvärt.

Det Bra

  • Justerbar hastighet på spelet
  • Utmanande
  • Tajt kontroll

Det Dåliga

  • Grafiken är okej, inte mer
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Inga kommentarer än.

Kommentera

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Contours mus Unimouse Wireless är till för dig som vill ha en ergonomisk och flexibel mus som kan justeras på alla… https://t.co/iQEPXOVfGI
Donkey Kong Country: Tropical Freeze var en av höjdpunkterna till Nintendo Wii U. Nu har en uppiffad version släppt… https://t.co/fJjEk7CPMd
Kartongbitar, remmar, snören och reflexer. Tillsammans med en Nintendo Switch bildar de roboten i Toy-Con 02 – Robo… https://t.co/wJsX8zgdag