Sega Superstars Tennis

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sega Superstars Tennis

Om du tittar in i en spelbutik så kan du hitta små tennisracketar att fästa på Wii:s handkontroll. Det finns nämligen en del kul tillbehör som drar fördel av Nintendos finurliga handkontroll. Ett sådant tillbehör är givetvis inte ett måste för att spela tennis på Wii utan bara en liten kuriosa. Däremot är Segas kontrollschema till Sega Superstars Tennis inte något kuriosa. Du har nämligen flera alternativa kontrollmöjligheter vilket gör att du kan välja och vraka. Du kan givetvis svinga kontrollen som om den vore en racket. Bäst är om du använder en nunchuk för att styra din gubbe med, men det går även att använda styrkorset. Gillar du inte att svinga kontrollen i luften kan du lägga din wiimote på tvären och slå till bollen genom att trycka in någon av knapparna 1 eller 2. Om du har en klassisk handkontroll så kan du även använda den.

Det är kanske bäst att nämna det direkt, Sega Superstars Tennis är roligast att spela tillsammans med en eller flera kompisar. Ni kan spela upp till fyra tillsammans, men det kan bli lite trångt om saligheten om fyra personer samtidigt ska stå och vifta med var sin kontroll framför teven. Sega Superstars Tennis är inte bara ”vanlig” traditionell tennis utan Sega har lagt in lite små extravaganser. Varje karaktär har sitt eget specialslag. Att lyckas returnera sicksack-slagen från Beat (från Jet Set Radio) är givetvis ingen lätt match. Dessa specialslag var riktigt kul till en början, men efter ett tag visade det sig vara enbart tråkigt då vissa karaktärer hade klart bättre egenskaper än andra.

Tyvärr är det inte enbart specialslagen som är i obalans, det gäller även kontrollen. Sega Superstars Tennis är lite svårstyrt trots alla alternativa kontrollmöjligheter. Det var svårt att få flyt i tennisen. Spelet reagerade inte direkt på mina rörelser och knapptryckningar och precisionen var bristfällig, vilket var frustrerande.

Förutom själva tennisspelandet finns ett antal minispel med teman hämtade från Segas olika spel. Att skjuta skurkar med tennisbollar i Virtua Cop var riktigt kul medan det Tetris-inspirerade Pyo Pop-spelet inte tilltalade mig. Liksom minispelen har även de olika banorna teman från olika Segaspel. Här finns bland annat den hippa Jet Set Radio-banan och en rutig Super Monkeyball-bana. Det är dock bara grafiken och musiken som skiljer banorna åt. Själva spelandet känns identiskt.

Sega Superstars Tennis vill, trots Segas alla karaktärer, aldrig lyfta. Spelet är hyfsat som partyspel men det är inte lika kul att spela själv. Att karaktärerna har olika egenskaper är givetvis kul, men deras egenskaper är alltför obalanserade.

Det Bra

  • Karaktärer från olika Sega-spel
  • Hyfsade minispel
  • Flera alternativa kontrollmöjligheter

Det Dåliga

  • Obalanserade egenskaper mellan karaktärerna
  • Halvdålig kontroll
  • Inte speciellt kul att spela ensam
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi