Sega Superstars Tennis

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sega Superstars Tennis

Sonic, Nights och AiAi är tre av de 16 karaktärer från Segas värld som finns med i Sega Superstars Tennis. Alla har olika egenskaper. Vissa är snabba medan andra slår hårdare eller slår med bättre toppspinn på bollen.

I enspelarläget kan man antingen spela en enda match eller en turnering. Totalt finns det tre singel- och tre dubbelturneringar. Matcherna spelas på olika tennisbanor med teman hämtade från Segas världar. Exempelvis spelar man på en rutig plan när man är i Super Monkey Balls värld. Rutorna är mycket enerverande då det blir svårare att se bollen. Övriga banor är däremot fullt okej.

Det finns fem typer av grundslag – toppspinn, slice, lobb, stoppboll samt smash. Dessa väljer man med A- respektive B-knappen eller en kombination av dessa. Styrkorset har två funktioner. Givetvis flyttar man sin gubbe med det, men efter att man valt typ av slag används korset till att välja vart man vill slå bollen. Jag får erkänna att kontrollen fungerar alldeles utmärkt och det går snabbt att komma in i spelandet. Man kan även spela med pekpinnen, men det tyckte jag inte fungerade speciellt bra.

Utöver grundslagen finns ett så kallat superstjärneläge. När man tryckt på L- eller R-knappen får nämligen ens spelare under ett tag crazy slag. Bollen kan exempelvis flyga i sicksack eller i en spiral över planen och på så sätt förvirrar man motståndaren. Det låter kanske kul, men i enspelarläget är det enbart irriterande. Däremot kan det säkert liva upp multiplayer en del.

Förutom det ”normala” tennisspelandet finns även åtta minispel där man skjuter på olika föremål eller samlar grejer. Även dessa har teman från Segas spel. Här får man bland annat skjuta skurkar i Virtua Squad, samla ringar med Sonic och träffa plattor med pilar på för att dirigera ChuChus i ChuChu Rocket. Vissa minispel är ganska kul.

Att spela mot datoriserade motståndare är fullt okej, men tennis ska helst avnjutas tillsammans med mänskligt motstånd. Tyvärr har jag inte kunnat testa multiplayerdelen, men man kan spela såväl singel som dubbel med upp till fyra spelare. Väljer du att utmana en kompis räcker det med en spelkassett annars måste ni ha en kassett per DS.

Sega Superstars Tennis är ett ganska kul och lättspelat tennisspel. De crazy slagen är tyvärr inget kul i enspelarläget utan kommer antagligen bättre till sin rätt när man spelar mot en eller flera kompisar. Några småkul minispel förlänger spellängden något.

Det Bra

  • Bra kontroll
  • Bra möjligheter till multiplayer
  • Några av minispelen är ganska kul

Det Dåliga

  • Jag gillar inte superstjärneläget när man spelar ensam
  • Att använda pekpinnen som styrdon fungerar inte alls lika bra som knapparna
  • Super Monkey Balls tennisplan
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi