Shantae and the Pirate’s Curse

Av i i Recensioner, 3 Mer

Shantae and the Pirate’s Curse

Min kollega Roger recenserade Wii U-versionen av Shantae and the Pirate’s Curse för ett tag sedan. Jag blev intresserad av spelet och ville gärna testa det på 3DS. Den här recensionen blir kortare än Rogers, men läs gärna hans också om du inte redan gjort det.

Shantae and the Pirate’s Curse är ett pixelbaserad spel – ett sidscrollande plattformsspel närmare bestämt. På min New 3DS XL märkte jag dock inget av pixlarna såvida jag inte verkligen höll ansiktet tätt intill konsolen. Därför försvann en del av retrokänslan, men det gör inget för Shantae and the Pirate’s Curse är ett riktigt, riktigt bra plattformsspel som utmanar dig som spelare.

Den första, och minst sagt mest idiotiska, utmaningen är att det är så få sparpunkter. Det är lätt att missa att manuellt spara när man kommer till en grön gubbe. Man måste nämligen spara manuellt annars sparas framstegen inte alls vilket jag fick erfara en gång då jag spelat nästan en timme innan jag dog och fick börja om spelet från början.

Över huvud taget rekommenderas att prata med samtliga du möter. De kanske ger dig något värdefullt eller ger dig ett uppdrag. Det finns nämligen många uppdrag där det gäller att göra än det ena och än det andra för att kunna komma vidare i spelet.

Shantae and the Pirate’s Curse handlar om Shantae som ska rädda landet undan en galen pirat. Under resans gång stöter hon på mängder av fiender och även diverse bossar. Den första bossen är busenkel, medan de i slutet är betydligt svårare. Dör man under en bossfight tvingas man spela om ifrån föregående sparpunkt och inte direkt vid bossen vilket är extremt irriterande. Samtidigt gör det att man verkligen skärper sig till det yttersta.

Shantae and the Pirate’s Curse är inte feministernas mest intressanta spel av en orsak – alla kvinnor är lättklädda och har stora bröst. De ser ut att komma från något harem. Jag förstår inte varför det måste vara så i så många spel. Varför kan inte kvinnorna vara lite mer normalt klädda med normala former?

Bortsett från detta sexualiserande av kvinnan är Shantae and the Pirate’s Curse till 3DS ett mycket bra spel. Det är utmanande, ser snyggt ut, är välljudande och är dessutom riktigt kul. Rekommenderas verkligen. Laddas ner från Nintendo eShop.

Det Bra

  • Snyggt
  • Välljudande
  • Utmanande

Det Dåliga

  • Sexualiserar kvinnan
  • Varför inga automatiska sparpunkter?
  • Långt mellan sparpunkterna
  • Dör man i bossfighten måste man spela om en bit.
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi