SingStar

Av i i Recensioner, 3 Mer

Singstar: Summer Party

Efter en lång väntan får PS2 ägare äntligen ett nytt Singstar att sjunga, skratta och skämmas inför. Summer Party lanseras som ett sommaralbum, men lever det upp till detta?

Då Singstar serien inte direkt säljer på nya innovativa funktioner i varje spel utan rakt upp och ner är nytt material till samma spel tar vi en titt först på Summer Partys låtlista:

Adele – Chasing Pavements
Amy Winehouse – Tears Dry On Their Own
Blondie – The Tide is High
Blur – Girls & Boys
Booty – Luv Shine
Chesney Hawkes – The One & Only
David Bowie – Let’s Dance
Diana Ross – I’m Coming Out
Dirty Pretty Things – Bang Bang You’re Dead
Dodgy – Good Enough
Elton John – I’m Still Standing
Five Star – System Addict
Girls Aloud – Call The Shots
Kaiser Chiefs – I Predict A Riot
Klaxons – It’s Not Over Yet
KT Tunstall – Suddenly I See
Lou Bega – Mambo No. 5 (A Little Bit Of…)
Madness – House of Fun
Mel & Kim – Respectable
Mika – Big Girl (You Are Beautiful)
Peter Andre – Mysterious Girl
Plain White Ts – Hey There Delilah
Pulp – Disco 2000
Razorlight – In The Morning
Rihanna – Umbrella
Sugababes – Red Dress
Texas – Summer Son
Toto – Hold The Line
Wham! – Club Tropicana
Yazz – The Only Way Is Up

Som vem som helst kan se är Summer Party en mycket blandad skiva. Detta är något jag riktat kritik mot innan med ”Svenska Hits: Schlager” och min åsikt har inte ändrats mycket. En hel del av låtarna känns bara som utfyllnad och sannerligen inte somriga. Det finns förvisso guldkorn som kommer sjungas mer än andra. Ett bra exempel på detta är Mikas ”Big Girl” som kräver både en rapp tunga och en skön röst för att hänga med i. Hade skivan endast bestått av låtar med denna kvalitetsnivå hade jag tyckt mycket bättre om den. Men om man ser på låtar som ”Tears Dry On Their Own” eller ”Umbrella” kan jag inte förstå varför dessa finns med. De är varken vidare roliga att sjunga eller passande för årstiden så att säga.

Efter att jag och mina vänner sjungit igenom Summer Partys utbud böt vi skiva till SingStar på Playstation 3. Efter ett par minuters surfande i Singstars online affär, SingStore, hade vi hittat 13 låtar vi verkligen ville ha som också passade vår musiksmak. Att ladda ner alla dessa låtar gick snabbt och kostade oss lite mer än hälften av vad Summer Party kostar i butiken. Att låta användare själva sätta ihop sina partysamlingar känns som en mycket bättre lösning än att en slumpgenerator slänger ihop någonting som sedan säljs till massorna i hopp om att ha med ”något för alla”. För er som redan äger ett PS3 är det inget snack om saken, köp er musik genom Sonys Singstore istället. För er som inte äger ett PS3, mikrofonerna till ert gamla Singstar fungerar till det nya om ni skulle köpa ett (wink wink).

Avslutningsvis vill jag säga att Summer Party har svårt att leva upp till sitt namn även om låtar som Mysterious Girl, Suddenly I See och Big Girl alla har rätt tempo och känsla i sig för ett sommarparty. Risken är bara att du kommer ha ett spel där du aldrig använder hälften av låtarna men betalar för samtliga.

Det Bra

  • Guldkorn i mängden
  • Serien är inte övergiven

Det Dåliga

  • Inte väldigt somrig
  • En hel del tråkiga låtar
4

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi