Skylanders: Superchargers

Av i i Recensioner, 9 Mer

Skylanders Superchargers – Birthday Bash Big Bubble Pop Fizz, Soda Skimmer och Kaos Trophy

Vi testar Birthday Bash Big Bubble Pop Fizz, Soda Skimmer och Kaos Trophy till Skylanders Superchargers.

Birthday Bash Big Bubble Pop Fizz

Den lilla alkemisten Big Bubble Pop Fizz med det stora hornet har fått en egen födelsedagsutgåva och därmed även fått ett riktigt långt namn på köpet: Birthday Bash Big Bubble Pop Fizz – puh, det var ett riktigt tungvrickande namn. Alkemisten har utvecklats mycket sedan första utgåvan där han kort och koncist hette Pop Fizz. Det är för övrigt allt experimenterande som gjort att han ändrat utseende.

Det är bara färgsättningen som skiljer födelsedagsutgåvan från Big Bubble Pop Fizz-originalet och jag tycker att originalet är snyggare än födelsedagsutgåvan. Detta främst beroende på att det fina guldhornet bytts ut mot ett blått horn med stjärnor. Handskarna har bytt färg och det är läckert att han har en grön och en gul handske. Plattformen han står på är numera helt silverfärgad.

Big Bubble Pop Fizz experimentlusta har gjort att han kan spruta kemikalier ur hornet likt stora, studsande bubblor. Det är läckert. Han kan även förvandlas till en best och då gillar han att klösa fienden i närstrid – ett riktigt vilddjur med andra ord. Kortfattat är Birthday Bash Big Bubble Pop Fizz en läcker snubbe som faktiskt till och med blir lite smågullig när han spelar en ostämd trudelutt på sitt horn. Inga gigantiska förändringar gentemot Big Bubble Pop Fizz däremot.

Element: Magi

Soda Skimmer

Soda Skimmer är ett vattenfordon som är Big Bubble Pop Fizz’s signaturfordon. Fordonet är uppbyggt av det lite udda materialet baflong. Det nästan flyger fram över vattnet på sin baflongkudde, ungefär som våra mänskliga svävare gör. Kudden på leksaken har gjorts av ett något elastiskt material vilket ger en viss ballongkänsla. Fast, det hade inte skadat om kuddarna hade varit ännu något mjukare.

Soda Skimmer drivs av en jetbrygd som ger läckra bubblande avgaser i olika färger. Tack vare de olika färgerna är det lätt att se vilket vapen som är aktivt. Vapenmässigt är nämligen Soda Skimmer inte att leka med. Allt ifrån sylvassa spikiga skott till stora blobber som klär fienden med kemikalier. Sätter man på fordonets pontoner så får Soda Skimmer verkligen ett grymt, och nästan skräckinjagande, utseende. Alla specialmodifikationer håller dock inte samma klass. Den inre odjurstuben är exempelvis ganska tam. De prestandahöjande druvgejsrarna är däremot betydligt tuffare. Hornen varierar från näst intill fjöntiga partyljud till pampiga horn.

Kaos Trophy

Kaos Trophy ingår i Skylanders: SuperChargers Dark Edition starter pack men säljs numera också separat på BR Leksaker och Toys ”R” Us.

Superskurken Kaos vill ju som du vet inget hellre än att ödelägga Skylands. Nu kan du hjälpa honom en liten bit på vägen. Kaos Trophy gör nämligen så att du kan tävla med Kaos i hans flygfarkost The Doom Jet. Det är en riktigt häftig farkost med bland annat domedagsraketer. Kaos och The Doom Jet livar upp racingbiten en del så Kaos Trophy är faktiskt värd att köpa trots att farkosten är begränsad till att tävla högt uppe bland molnen.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Nu kan du spela igenom de båda The Incredible-filmerna tack vare att de danska plastbitarna återigen fått liv av TT… https://t.co/XqmYU1qRKB
Är det inte lite bökigt att som en liten skalbagge rulla runt på en stor kula? Jo, men det är nödvändigt om man ham… https://t.co/nOCcW3eHFP
Med aktiv brusreducering och tre mikrofoner är Jabra Elite 65e ett riktigt bra val för den som behöver ett headset… https://t.co/PYc5Ao8ZJG