SOCOM U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo

Av i i Recensioner, 2 Mer

SOCOM U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo

Med sin Playstation Portable i högsta hugg ger sig Björn in i SOCOM:s taktiska värld. Är spelet ett givet köp?

För mig var SOCOM till PS2 inget att direkt hänga i julgranen. På den tiden var Sony inte riktigt min grej och online spel på ett playstation 2 var för mig rena grekiskan. Det har dock inte undgått mig att spelet var något av en smärre succé för dem som ändå gav sig in i leken. Med mitt PSP i hand får jag nu möjligheten till en inblick denna taktiska shooters värld.

Att kalla SOCOM U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo för speciellt taktiskt är samma sak som att anklaga det för att ha ett kort och koncist namn. Trots möjligheten att jobba som ett team är den bittra sanningen att de är var man för sig själv som gäller. På de relativt väl tilltagna banorna huserar ett gäng mer eller mindre lobotomerade fiender som står i vägen för dig och ditt uppdrag. Summan av kardemumman är att, rädda dagen, frita gisslan och kanske stänga av en bomb eller två, görs bäst utan att bli sedd och på samma sätt som i de flesta spel av den här typen.

Där andra spel har fallit visar sig dock SOCOM vara lite av ett ljus i tunneln. Det handlar om att skapa en kontroll som går att spela med på ett PSP. Hittills har de spel till PSP jag gillat mest varit ganska enkla spel med lätta kontroller av anledningen att en handkontroll alltid krossar en PSP i knappuppsättning och spelbarhet. Att röra sig, låsa fiender och dela ut order går som smort och styrkorset har fått trevliga funktioner som t.ex. precisionssikte, skifta mellan tredje och förstaperson och enkla vapenmenyer. De är bara att hoppas att andra ser möjligheterna i denna kontroll och antigen utvecklar eller om man får vara lite fräck, kanske till och med kopierar det.

Det kanske inte kommer som någon större chock att tanken med SOCOM är att koppla upp ditt PSP på nätet och leka krig med riktig människor online. Här samlas klaner och ensamma spelare för att delta i turneringar och vanliga strider. Det som krävs för att få vara med och leka är trådlös router samt en registrering hos Centralstation. Men det kan det vara värt då det är just här krutet och den stora charmen med spelet är placerat.

Är SOCOM U.S Navy SEALs Fireteam Bravo ett spel att satsa på? Om du är ute efter lite taktiskt action men inte vill lägga tid på onlinespel och har en vanlig konsol är svaret nej. Det finns betydligt bättre spel och SOCOM bjuder varken på ögongodis eller speciellt roligt enspelarläge. Om du däremot är på jakt efter ett spel att sitta uppkopplad med, gillar levande motstånd och framförallt SOCOM-serien är spelet ett givet köp. För mig landar betyget på en sexa av tio möjliga men jag känner på mig att SOCOM är ett spel som kommer värderas olika beroende på vad spelaren är ute efter.

Det Bra

  • Onlineläget är behållningen
  • Styrsystemet funkar bra

Det Dåliga

  • Trist och tråkigt på egen hand
  • Fienderna håller inte måttet
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi