Sonic The Hedgehog

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sonic The Hedgehog

Allas vår blå igelkott är tillbaka. Frågan är om väntan var värd smörjningen så att säga?

Man kan utan minsta tvivel säga att det inte gått bra för en av världens kändaste spelfigurer, Sonic, under generationsskiftet från 2d till 3d.

Det började hyfsat i och med Sonic Adventure till Segas Dreamcast, men sedan dess har spelen som han medverkat i blivit allt sämre och sämre. Sega lade ner utvecklingen av nya tv-spelkonsoler och nu verkar det som de inte bara tappat motivationen att göra konsoler, utan även att göra spel. Även denna gång när försöker de sig på ett nytt Sonic-spel klantar de sig totalt.

Spelkontrollen i Sonic the Hedgehod är nästan den samma som i Dreamcast-spelet, dvs med A-knappen hoppar man och med ett tryck till får man Sonic att söka sig till fiender, lådor och alla möjliga föremål i en snurrande fast, som vi kan anses som en attack. Den katastrofalt dåliga kameran gör att man ofta inte ser var igelkotten är på väg och i frustration stänger man av spelet efter att ha flugit utanför banan på grund av att kameran inte hänger med i ens hopp. Vid dessa tillfällen kan vi tacka den målsökande attacken då man, efter en sådan attack, brukar landa på ett säkert ställe, dvs där en fiende precis stått eller en låda varit placerad.

I spelet finns det tre spelbara igelkottar; Sonic, Silver och givetvis Shadow med alla olika attacker och stilar. Jag måste säga att spela med Silver och Shadow är totalt urtråkigt. När man spelar med t.ex. Shadow får man bara åka skittråkiga fordon genom dåliga och tråkiga banor. Sedan när man gästspelar som Tails, Knuckles, Rouges, Amy eller Blaze blir det bara värre då kontrollen i fråga är helt värdelös. För att inte tala om bandesignen och uppläggen av de banor man spelar med dem på. Katastrofalt.

Grafikmässigt är spelet inte det vackraste. Vissa delar i spelet kan jag tro att jag spelar Sonic Adventure på mitt gamla Dreamcast. Stundtals finns det lite charm i grafiken, men helhetsmässigt har Sonic the Hedgehog inget imponerande att komma med.

Hade Sonic Team lagt ner mer tid på spelet och inte kastat ut, vad som ser ut som en halvtaskig alfa-version hade nog Sonic the Hedgehog kunnat bli ett ganska bra plattformspel, i alla fall i klass med Sonic Adventure, som hittills är det enda bra spel som Sonic medverkat i sedan Dreamcast-tiden.

Det Bra

  • Sonic är alltid gullig
  • Jag vann mina 100 kronor i vadslagningen om årets besvikelse

Det Dåliga

  • I princip allt annat.
3

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi