Soulcalibur II HD Online

Av i i Recensioner, 3 Mer

Soulcalibur II HD Online

Soulcalibur II är tillbaka. Denna gång i HD och med ett nytt onlineläge. Viktor, som älskar fightingspel, har tagit sig an spelet och gillar främst att spela mot kompisar hemma i soffan.

De senaste åren har trenden att släppa gamla spel med nya utseenden växt sig starkare. Även om vi ännu inte sett en remake av Final Fantasy VII som så många hoppades på när PS3 var nytt så har både God of War, Castlevania och nyligen Legend of Zelda: Windwaker fått en uppgradering till HD-upplösning och släppts igen. Jag är personligen starkt för denna utveckling, då jag älskar mina gamla spel, men numera är van vid att spela dem i HD.

Jag spelade Soulcalibur II första gången på Gamecube när det var nytt 2003. Det var då ett spel som låg i framkant både spelmässigt och grafikmässigt. Precis som många andra framgångsrika spel genom historien är Soulcalibur II lätt att spela men svårt att bemästra. Större delen av spelets specialattacker går att lära sig på några minuter, men för att verkligen bemästra striderna krävs timing, reaktionsförmåga och ett visst mått av strategi.

Precis som originalet så innehåller Soulcalibur II HD Online spelsättet Weapon Master där spelaren spelar olika uppdrag mot datormotståndare för att få experience och låsa upp vapen och kostymer. Uppdragen är varierande och avsevärt mycket roligare än att bara spela Arcade Mode. Många av uppdragen är dessutom mycket utmanande. I många fightingspel är alla upplåsbara föremål rent kosmetiska, men i Soulcalibur II kan vapnen som du låser upp användas i både single- och multiplayer, och de gör stor skillnad. Vissa vapen låter dig stjäla HP från den du anfaller, andra är sjukt starka men kanske långsamt suger livskraften ur dig, eller gör dig oförmögen att använda blocks. Det finns många variationer, och möjligheterna tillför mycket till spelet.

De två stora förändringarna med Soulcalibur II HD Online är dels den ökade upplösningen, och dels onlineläget. De moderna Soulcaliburspelen är bland de snyggaste fightningspelen jag vet och tyvärr kommer inte Soulcalibur II HD Online ens i närheten av Soulcalibur 4. Grafiken är förvisso högupplöst, men 3D-modellerna är fortfarande daterade 2003. Det är förstås mycket trevligare att spela spelet i HD, men det är inte natt och dag skillnad. Vad gäller onlineläget är jag föga imponerad då det samtliga gånger jag spelade både hackade och missade knapptryckningar. De av oss som var unga på 90-talet kanske minns ett barnprogram där man kunde ringa in och spela Hugo över telefon i livesänd TV. Ingen klarade någonsin första banan eftersom telefonjäveln hade ett par sekunders lagg i ett spel som till stor del bestod av timing. Precis som de först hoppfulla och slutligen frustrerade barnen i barnprogrammet kände jag mig varje gång jag trycker för att göra ett kast men Mitsurgi istället springer som Usain Bolt rakt in i motståndaren som inte verkar ha några problem att klämma av en kontringsattack. Självklart är onlinespel alltid påverkat av uppkoppling hos båda parterna, men jag brukar ha bra ping och spelade ett flertal matcher mot spelare från bland annat Sverige, så lagget kan inte bara varit på grund av kassa linor.

Sammanfattningsvis är Soulcalibur II HD Online ett väldigt roligt och bra spel med ett hackigt onlineläge. Jag har inga problem att köpa spelet enbart för dess offline multiplayer. Ärligt talat är det ju det man vill åt, att kunna spela med kompisar i soffan. För detta syfte är Soulcalibur II HD Online ett perfekt spel som är lätt att komma igång med och svårt att sluta med. Stark rekommendation!

Det Bra

  • Lätt att komma igång
  • Rolig singleplayer
  • Underbar lokal multiplayer

Det Dåliga

  • Onlineläget
  • Ingen japansk voice acting
9

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi