Speedlink Eufonia 2.1 Subwoofer System

Av i i Recensioner, 3 Mer

Speedlink Eufonia 2.1 Subwoofer System

Letar du efter ett par högtalare med en rejäl bas till din dator? Speedlink har utvecklat ett 2.1 system med subwoofer och två satellithögtalare.

Speedlink Eufonia 2.1 Subwoofer System är ett ljudsystem för din dator, eller stereo om du så vill. Den har ett baselement och två satellithögtalare. Det som slog mig först var att såväl baslåda som satellithögtalare är ganska stora. Att subwoofern, som är av basreflextyp, är stor är ingen nackdel då den då förstärker basljudet på ett bra sätt. Satellithögtalarna tycker jag emellertid är onödigt stora. Dessutom är sladdarna från satellithögtalarna till styrenheten i baslådan i kortaste laget (140 cm).

Designmässigt är det bara baslådan som sticker ut lite. Designen på satellithögtalarna känns nämligen ganska ålderdomlig. Baslådan står på högkant och fronten är välvd. Den har en stor display som visar aktuell volym. Inte speciellt snyggt, men funktionellt och välkommet. Dessutom finns knappar för att ändra volym. Förutom huvudvolymen kan man även justera volymerna för diskant och bas var för sig. Dessutom medföljer en fjärrkontroll vilket jag verkligen uppskattar. Men varför är den så plastig? Och varför är de runda knapparna så hårda att man nästan får ont i fingertoppen?

Hur ligger då Eufonia till ljudmässigt? Uteffekten är totalt 50 W RMS (peak 100 W). Basen är riktigt bra. Så pass bra att jag tyckte att den tar över ljudbilden något. Därför är det skönt att man kan vrida ner basen separat och få en mer harmonisk ljudbild. Å andra sidan är det säkert många som vill vrida upp bas så att det 13,3 cm stora baselementet kan leverera ett ljud som får explosioner och annat i spel att höras (och kännas) ordentligt.

Satellithögtalarna håller även de hyfsad kvalitet. Det är inget för de ljudkräsna men fungerar bra för många. Mellanregistret är okej, men jag tycker att Eufonia sviker lite i diskanten. Det går att vrida upp volymen en hel del utan att ljudkvaliteten försämras nämnvärt. Dock blir ljudet ganska rejält distorderat vid höga volymer. Personligen vrider jag dock aldrig upp volymen så pass högt.

Allt sammantaget gör att jag tycker att Eufonia är toppen för spel, men jag hade gärna sett bättre satellithögtalare för musikens skull. Eufonia gör ingen succé designmässigt utan den känns snarare mest neutral.

Specifikationer

▪ Aktivt 2.1 stereohögtalarsystem
▪ Trådlös fjärrkontroll
▪ Subwoofer (5,25“/13,3 cm) med basreflexöppning
▪ Två satellithögtalare (3“/7,6 cm)
▪ 50 W RMS utgångseffekt, 100 W Peak Power
▪ Frekvenskurva subwoofer: 35 Hz – 150 Hz
▪ Frekvenskurva satellithögtalare: 150 Hz – 20 kHz
▪ Diskant, bas och volym kan ställas in separat
▪ Överskådlig display och knappar på framsidan
▪ Energisparfunktion
▪ 3,5 mm stereoanslutning
▪ Kabellängd satellithögtalare: 2 × 140 cm
▪ Kabellängd audioingång: 150 cm
▪ Kabellängd nätdel/strömkabel: 150 + 140 cm
▪ Mått subwoofer: 175 × 387 × 314 mm
▪ Mått satellithögtalare: 115 × 128 × 203 mm

Det Bra

  • Bra bas
  • Kan ändra volym för diskant och bas
  • Fjärrkontroll
  • Bra för spel

Det Dåliga

  • Dålig fjärrkontroll
  • Kort sladd
  • För korta sladdar
  • Diskanten
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi