Speedlink Manejo Ergonomic Vertical Mouse

Av i i Recensioner, 3 Mer

Speedlink Manejo Ergonomic Vertical Mouse

Möss som står på högkant är inte så vanliga, men det innebär faktiskt en mer naturlig ställning för handen.

Manejo från Speedlink marknadsförs som en ergonomisk mus. Det finns många ergonomiska möss på marknaden som alla har sitt eget utseende. Manejo står upp i motsatts för den traditionella, liggande musen. När vi lägger en hand på bordet så är neutralläget inte platt mot underlaget utan snett uppåt. Alltså borde en mus, för att handen ska komma i ett vilande läge, också vara utformad på det viset. Flertalet möss är dock platta. Handen är då lätt, vad som på fackspråk kallas pronerad, eller på normalt språk, inåtroterad.

Manejo har en tumsida som står rakt uppåt och som är välvd inåt för att passa tummen. Handryggen vilar på en yta som sluttar åt höger. Givetvis är denna yta välvd så att den ska passa handen. När jag lägger min högra hand på musen vilar handen perfekt på den. Här behövs inte den lilla inåtrotation av handen som man måste göra på en traditionell mus. Det gör att handen blir mer avslappnad när man använder Manejo. Det känns till en början ovant men efter ett tag är Monejo betydligt skönare än den traditionella musen.

Är då Manejo snygg? Eftersom jag är van vid traditionella möss tycker jag att Manejo ser dum ut, näst intill ful, men den är som sagt mycket skön att använda. Det finns två blålysande streck på musens insida och en på utsidan som piffar upp utseendet, men du kan inte ändra färg.

Funktionsmässigt imponerar inte Manejo. Musen har de två grundläggande knapparna, mushjulet och hjulknappen. Dessutom finns en extra knapp bakom mushjulet för att byta DPI i två steg upp till 1600 DPI. Det är verkligen överraskande med tanke på att Manejo inte är en gamingmus. Att byta DPI medför att du ändrar muspekarens hastighet i två steg. Här tycker jag personligen att det borde ha funnits fler steg alternativt att det borde ha varit större skillnad i DPI mellan de två stegen. Jag saknar också tumknapparna oerhört mycket. De använder jag mycket flitigt, främst för att navigera bakåt och framåt på webbsidor när jag surfar.

Speedlink Manejo är mycket skön att använda för till exempel kontorsjobb. Det är dock ingen dedikerad gamingmus. Det jag saknar mest är tumknapparna. Jag kan inte tänka mig att dagligen använda en mus utan dessa knappar.

Musen jag testat har kabel men den finns även i en trådlös version.

Specifikationer

▪ 3-knappars mus med USB-anslutning
▪ Formen främjar hållningen
▪ Ergonomisk design
▪ Blå LED-belysning
▪ Optisk sensor med 1.600 dpi
▪ Inbyggd dpi-växlare
▪ Snabb installation utan drivrutin
▪ 1,4 m lång kabel

Det Bra

  • Handen ligger avslappnad på musen
  • Skön att använda

Det Dåliga

  • Inga tumknappar
  • För liten skillnad mellan DPI-stegen
  • Inte speciellt snygg
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi