Squash Kings VR

Av i i Förhandstitt, 4 Mer

Squash Kings VR (Steam early access)

Vad vet du om squash? Om inget så är det tid att börja spela. Har du HTC Vive? Då kan du spela i en virtuell verklighet.

Squash Kings VR är ett spel som i nuläget är i early access på Steam. Det är alltså inte färdigutvecklat. Därför är detta en förhandstitt och ingen komplett recension.

Jag erkänner direkt. Det enda jag kan om squash är att man spelar i ett inneslutet rum där väggarna är en del av spelplanen. Därför var det med spänning jag började spela Squash Kings VR. Tyvärr fick jag ingen som helst introduktion så jag fick lära mig av mina misstag.

Två linjer fram. Servar mellan de två linjerna. Fel – måste vara över den övre. Slår bollen så att den träffar högt på sidan. Fel – måste vara under linjen på sidorna. Så fortsatte det, men som tur var så fanns inte många regler utan ganska snart kände jag mig hemmastadd i spelet. Det tar dock lite längre tid innan jag lyckas tajma slag där bollen studsar mot en sidovägg. Det var ganska ofta att jag i hettan missade att det var en vägg i spelet och därmed även missade bollen.

Squash Kings VR spelas inte i roomscale utan istället flyttar sig spelplanen så att du står i centrum. Det fungerar betydligt bättre än i Badminton Kings VR eftersom man i detta squashspel hela tiden har ögonen på banan. Motståndaren förflyttar sig dock runt på spelplanen och det ser lite lustigt ut när denne skjuter bollen rakt igenom mig, men det fungerar bra.

Det finns fem motståndare – samma som i de andra Kings VR-spelen. De blir svårare och svårare, men det är ojämn ökning mellan dem. Detta är något som Appnori säger ska förbättras till den slutliga versionen av spelet. Det finns även olika racketar. Flera är normala medan det även finns andra mer eller mindre fantasifulla racketversioner.

Jag blev fäst vid squash nu när jag testat Squash Kings VR. Det är en rolig sport som passar utmärkt att spela i virtuell verklighet. Jag hoppas att spelet förbättras ytterligare till den slutliga versionen.

 •  

   
  Spel som ingår i Kings VR-serien

  Manny Pacquiao’s Boxing Kings VR, Baseball Kings VR, PingPong Kings VR, Squash Kings VR, Tennis Kings VR, Badminton Kings VR, Archery Kings VR

  Läs vad vi skrivit om andra spel i serien

  Badminton Kings VR (förhandstitt)
  PingPong Kings VR (förhandstitt)
  Squash Kings VR (förhandstitt)

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi