STCC – The Game

Av i i Recensioner, 3 Mer

STCC – The Game

Swedish Touring Car Championship (STCC) är skandinaviens största mästerskap inom banracing. Den mest kände segraren sedan mästerskapets första säsong 1996 är antagligen Mattias Ekström som numera tävlar i tyska DTM (Deutsche Tourenwagen Masters).

Den segerrikaste föraren är dock Richard Göransson som har i år säkrat sin fjärde titel. Tillsammans med Thed Björk, som ligger på tredje plats inför sista deltävlingen, var han med och lanserade STCC – The Game på en presskonferens. Det gick inte att ta miste på att de imponerades över spelet, vilket givetvis får ses som ett riktigt gott betyg.

Själv kan jag inte bli annat än imponerad av STCC – The Game som är en expansion till Race 07. När du köper STCC – The Game i butik får du även med Race 07 och allt vad det spelet innehöll. Om du redan äger Race 07 kan du köpa enbart STCC – The Game online som en expansion.

I och med att du får Race 07 på köpet blir genast innehållet betydligt mer omfattande än enbart 2008 års STCC mästerskap och Camaro Cup. Du får totalt 29 unika bilmodeller i 11 olika klasser på 25 banor varav 8 skandinaviska. Spelet innehåller två säsonger WTCC samt bilar från Mini Cooper, Formula 3000, Formula BMW, Caterham CSR och Radical.

Man kan köra enskilda tävlingar, hela cuper, jaga spökbilar samt givetvis spela över såväl internet som lokala nätverk. Det finns redan idag många onlinespelare så det lär inte bli några problem för er som vill spela online. Dessutom planeras olika turneringar och mästerskap.

STCC – The Game är en mycket seriös racingsimulator. För nybörjaren finns dock ett par lättare spellägen där man får viss hjälp av spelet. Den avancerade spelaren kan dock köra ultrarealistisk racing där i princip allt kan ställas in på bilen, precis som i verkliga livet alltså.

Såväl banor som bilar är väldigt snyggt gjorda. Utvecklarna har lagt ner mycket jobb på att studera banorna så att kurvor och minsta lilla gupp ska bli så verkliga som möjligt. Likaså är bilarna ytterst välgjorda och fysiken är verkligen på topp. Även ljudet imponerar och ger en närvarokänsla i spelet. Svenska hårdrocksgruppen Mustasch (Grammyvinnare 2008) har bidragit med musik och på skivan finns fem låtar och en video med gruppen.

Det finns inte mycket att klaga på i STCC – The Game. Det är ett ypperligt sportspel in i minsta detalj. Men, då spelet är gjort i samarbete med STCC så skulle jag trots allt gärna ha sett att spelet innehöll mer information (eller reklam om man så vill säga) om touringserien. Man hade till exempel kunnat lägga in lite information om förare, banor, bilar med mera. Hur som helst, gillar du racing och vill få datorn att osa brända däck (nja, fullt så verklighetstroget är inte spelet då luktspel ännu inte uppfunnits) så rusa till butiken och köp STCC – The Game.

Det Bra

  • Mycket realistiskt in i minsta detalj
  • Hyfsat många mästerskap och banor
  • Borde tilltala såväl spel- som racingfantaster
  • Relativt lågt pris

Det Dåliga

  • Jag vill veta mer om mästerskapet, förare med mera
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi